Ithaka Székely Kriszta rendezésében – Nyílt próbát tartanak a Katonában

2018 április 17. kedd, 8:24

Április 21-én, szombaton délelőtt 11 órás kezdettel tartják az Ithaka című előadás nyílt próbáját a Katona József Színházban. A belépés ingyenes és előzetes regisztrációt nem igényel.

Rujder Vivien / Katona József Színház: Ithaka - próba / Fotó: Horváth Judit

Rujder Vivien / Katona József Színház: Ithaka – próba / Fotó: Horváth Judit

Ajánló a darab elé:

„Hol is kezdjem? Odüsszeusz vagyok. Odüsszeusz vagyok, a leleményes. Odüsszeusz vagyok, Láertész fia. Otthonom Ithaka. Régóta haza vágyom. Hét évig tartott vissza Kalüpszó barlangja tágas ölén, de szívem három evezősoros hadigálya: önálló műveletekre képes! Nem tudták már tatkötelekkel kötni a parthoz. Hiába étel, ital, nő: a haza az első!”

Mészáros Blanka, Rujder Vivien / Katona József Színház: Ithaka - próba / Fotó: Horváth Judit

Mészáros Blanka, Rujder Vivien / Katona József Színház: Ithaka – próba / Fotó: Horváth Judit

Odüsszeusz a héroszok hérosza, férfiideál, apa, férj, politikus, hadvezér, filozófus, womanizer. Húsz éven keresztül vágyik Ithakába, de a legrövidebb útnál mindig jobban érdekli, hogy mi várja a szomszédos szigeten. Lehet-e a bolyongás életforma, vagy előbb-utóbb muszáj hazamenni?

Nagy Ervin / Katona József Színház: Ithaka - próba / Fotó: Horváth Judit

Nagy Ervin / Katona József Színház: Ithaka – próba / Fotó: Horváth Judit

Az Ithaka bemutatója május 19-én lesz, Homérosz Odüsszeiája alapján a szövegkönyvet Závada Péter, Szabó-Székely Ármin és Székely Kriszta írta. Főbb szerepekben: Bodnár Erika, Fullajtár Andrea, Jordán Adél, Kiss Eszter, Mészáros Blanka, Nagy Ervin, Ónodi Eszter, Rezes Judit, Rujder Vivien. Az előadásokra már vásárolhatók jegyek a Katona weboldalán és Közönségszolgálati Irodájában.