Keménykalap és Krumpliorr – Csukás-mese a Dumaszínház Gyerekhajón Magács László rendezésében

2018 április 30. hétfő, 14:14

Folytatódik a Dumaszínház Gyerekhajó Retro mese sorozata, melynek keretében a Pumukli, a Mekk Elek, az ezermester, a Micimackó és sok, a szülők gyerekkorából is ismert és szeretett történet után most a Keménykalap és Krumpliorr kerül színre a Batthyány téri TRIP Hajón.

Csukás István mesejátékát a Dumaszínház Gyerekhajó és a Balatonszárszói Csukás Színház koprodukciójában Magács László rendező állítja színpadra Kerekes József, Pille Tamás és Csifó Dorina főszereplésével. Az előadásban Bagaméri, Lópici Gáspár és a többi jól ismert karakter mellett artisták is fellépnek, hogy a színpadra csempészve a cirkusz világát még látványosabbá tegyék azt.

A Keménykalap és Krumpliorr a 70-es évek legsikeresebb televíziós gyereksorozata volt, melyet több mint 10 országban mutattak be, sőt még Hollywoodban is jutalmaztak. Őri Eszter átiratában, az eredeti óbudai forgatási helyszínektől 15 percnyire, a TRIP Hajón elevenedik meg a sorozat alapjául szolgáló regény.

„Az előadás képi világával, zenei betéteivel, friss nyelvezetével érhetővé és befogadhatóvá teszi az eredeti történetet a mai fiatalok számára is. Így válik a Keménykalap és Krumpliorr a 9-14 éves korosztály és szülei közös élményévé, ahelyett, hogy a gyerekek értetlenül tekintenének egy letűnt időre, melyért a szüleik rajongtak” – mondta Magács László rendező.

Az előadás bemutatója május 5-én, szombaton 10:30-kor lesz, a nyilvános főpróbára május 4-én pénteken 10:30-kor kerül sor.