Chaplin-, Molnár- és Ibsen-bemutató is vár jövőre a Vígben

2018 május 03. csütörtök, 7:25

Ismerjék meg a Vígszínház 2018–2019-es évadának programját.

Az immár hagyományos május elsejei utcaünnepén meghirdette a következő évadának műsorát a Vígszínház. Az eseményen Eszenyi Enikő igazgató elmondta: “Fontos számukra, hogy a teátrum tradícióit megőrizve folyamatosan megújuljanak, az új évadban elgondolkodtató, inspiráló és szórakoztató előadások egyaránt lesznek majd”. Az igazgató hozzátette: “Hiszek a társulati létben, amely a közös gondolkodásból fakadó eredmények garanciája”.

Tájékoztatása szerint a premierek között lesz a Vígszínházban Chaplintől A diktátor, Molnár Ferenc Liliomja ifjabb Vidnyánszky Attila rendezésében, valamint a Premier című Cassavetes-film színpadi változata Szász János rendezésében. A Házi Színpadon többek közt Igó Éva tolmácsolásában a svéd Majgull Axelsson regényének adaptációja, a Nem vagyok Miriam, illetve Lukács Sándor előadásában Kertész Imre műve, a Kaddis, továbbá Kornis Mihály műve, a Kádárné balladája. A Pesti Színházban bemutatják Bulgakovtól a Bíbor sziget című művet Hegedűs D. Géza színrevitelében, Ibsentől a John Gabriel Borkman című drámát Valló Péter rendezésében, valamint a Baal című Brecht-művet Horváth Csaba rendezésében.

Eszenyi Enikő a Vígszínház eddigi látogatottságáról így nyilatkozott“Minden játszóhelyünkön, a Vígben, a Pestiben és a Házi Színpadon is az átlagos látogatottság 100% fölött van. A színház történetében az, hogy minden játszóhely 100% fölött teljesít, még nem fordult elő. Ez igen nagy öröm, és jól mutatja, hogy nézőink mennyire szeretnek bennünket. Minden korosztály szívesen jár hozzánk, de az is jól látszik, hogy a közönségünk megfiatalodott. Ez azt jelenti, hogy az idősebb nézőink elfogadják az újszerű rendezéseket, de úgy is értendő, hogy egyre több fiatal jár hozzánk” . Az igazgató azt is kiemelte: három játszóhelyükön esténként összesen 1700-1800 embert kell leültetni, és azt, hogy minden este telt házakkal játszanak, csodálatos dolognak tartja.

Forrás: Magyar Hírlap / Pesti Műsor