Alföldi Róbert Chicagót rendez az Átriumban

2018 május 16. szerda, 11:41

John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse világhírű, Chicago című darabját viszi színre Alföldi Róbert az Átriumban. Az előadás bemutatója június 23-án lesz.

Nyulassy Attila, Alföldi Róbert / Átrium: Chicago – olvasópróba / Fotó: Mészáros Csaba

Az Őrült Nők Ketrece négy éve tartó sikersorozata után az előadás alkotói idén új musicalt mutatnak be az Átriumban: ezúttal John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse világhírű, Chicago című darabját viszi színre Alföldi Róbert, a magyar szöveget ismét Ugrai István jegyzi, a zenei vezető Csengery Dániel.

Hollai Anna, Fekete Ernő / Átrium: Chicago – olvasópróba / Fotó: Mészáros Csaba

A rendező a május 13-án tartott olvasópróbán ismertette koncepcióját: a Magyarországon eddig bemutatott előadásokkal ellentétben Alföldi Róbert egy giccstől mentes előadást szeretne létrehozni, amely a boldogság és a boldogulás keresésére fókuszál, a darab a „tradicionális” színrevitelekhez képest sötétebb, a szereplők valós társadalmi közegét ábrázoló tónust kap.

Hámori Ildikó, Vásári Mónika / Átrium: Chicago – olvasópróba / Fotó: Mészáros Csaba

Billy Flynn ügyvéd szerepében Fekete Ernő és Brasch Bence, Velma Kellyként Parti Nóra, Roxie Hartként Sodró Eliza és Huzella Júlia láthatóak majd, az egyedire hangolt Konferanszié szerepében Hámori Ildikó, Morton Mamaként Hernádi Judit és Csarnóy Zsuzsa, Fred Caselyként Figeczky Bence, Amos Hartként Mihályfi Balázs, Mary Sunshine-ként pedig Bercsényi Péter lép színpadra.

Parti Nóra / Átrium: Chicago – olvasópróba / Fotó: Mészáros Csaba

A cellalányok szerepében Fodor AnnamáriaHollai AnnaNagy Anikó, Tornyi Ildikó és Vásári Mónika látható majd nyolc táncos kíséretében.

A jelmezeket Tihanyi Ildi, a díszletet Kálmán Eszter tervezi, a koreográfus Vári Bertalan, az előadásban közreműködik a Ketrec bővített zenekara.

Az előadás bemutatója június 23-án lesz, az első három előadás már teltházas, a júliusi előadásokra még kaphatók jegyek.