70. születésnapján önálló esttel jelentkezik Gálvölgyi János a Játékszínben

2018 május 18. péntek, 16:11

A zenével fűszerezett összeállítást május 26-án mutatják be A Gálvölgyi címmel, a műsor a színház repertoárján marad.

Nagy Sándor, Gálvölgyi János / Játékszín: Legyen a feleségem! / Fotó: Kaszner Nikolett

Nagy Sándor, Gálvölgyi János / Játékszín: Legyen a feleségem! / Fotó: Kaszner Nikolett

A Játékszín ajánlója:

Gálvölgyi hét – így is aposztrofálható a május 26-i születésnapi premiert megelőző hét, melyen hat alkalommal lép színpadra az ünnepelt, Gálvölgyi János a Játékszínben. A népszerű művész a nemrég elsöprő sikert aratott Mennyei hang!-ban Bánsági Ildikó, a Legyen a feleségem! című vígjátékban Tóth Enikő, a keserédes, megindító, mégis végtelenül humoros Jutalomjáték-ban Hernádi Judit partnereként látható.

Az öt előadást aztán szombat este vadonatúj, önálló estjével koronázza meg napra pontosan a 70. születésnapján. „Nem szeretem ünnepeltetni magam, de tudtam, hogy egy ilyen kerek évforduló alkalmával nem úszom meg, bizonyára terveznek valami eseményt velem. Jobbnak láttam, ha a kezembe veszem a dolgokat, és pátoszos meghajlások helyett – remélhetőleg kellő humorral – magam beszélek örömeimről, bánataimról, elismerésről és meg nem értésről, népszerűségről és népszerűtlenségről, sikerekről, bukásokról, egyszóval az elmúlt 50 évről, amelyet a televízióban és a színpadon töltöttem” – nyilatkozta Gálvölgyi János. Estjének színpadi összeállításában alkotótársai: Janicsák István, Lőkös Ildikó, Hermann Anett, valamint Pajor Patrícia és Dicső Dániel.

Bánsági Ildikó, Gálvölgyi János / Játékszín: Mennyei hang! / Fotó: Juhász G. Tamás

Bánsági Ildikó, Gálvölgyi János / Játékszín: Mennyei hang! / Fotó: Juhász G. Tamás

„A Játékszín számára megtiszteltetés, hogy Gálvölgyi János nálunk ünnepel. Neve a hazai színháztörténetben és a televíziózás történetében is egy korszakot jelöl. Fontos állomás ez a kerek születésnap, ezért örömmel bővítjük a repertoárunkat egy olyan estével, amely csak róla szól” – nyilatkozta Bank Tamás, a teátrum igazgatója.

Gálvölgyi János az 1968-as Ki mit tud? tehetségkutató műsorban tűnt fel parodistaként, 1973-ban végzett a Színház- és Filmművészeti főiskolán. Színházi és televíziós karrierje azóta töretlen, több száz színpadi szerep, legendás tévés paródiák és kabaréjelenetek, emlékezetes filmszerepek fűződnek nevéhez, az utóbbi években pedig már a social mediában is sikereket arat. Magyarország legnépszerűbb színészei közé tartozik.