Egy kis térzene – Ismét Gang Színházat láthatnak az erzsébetvárosi házak lakói

2018 május 30. szerda, 11:27

A Bethlen Téri Színház és a Pulzus Társulás ismét életre kelti a Gang Színházat: ezúttal Békés Pál kamaradarabját, az Egy kis térzenét láthatják a 7. kerületi bérházak lakói.

A Gang Színház projekt Terecske c. előadása a Peterdy utca 37. belső udvarán / Fotó: Németh András Péter

Május 29-én mutatták be Békés Pál Egy kis térzene című előadását a szerző szülőházában, a 7. kerületi István utcában, ezt követően 8 erzsébetvárosi lakóházban – pontosabban udvarán és a gangján – fogják játszani az előadást.

A Gang Színház olyan rendhagyó előadást takar, ahol nem a nézők mennek színházba, hanem a színház költözik – egy előadás erejéig – a nézők otthonába, jobban mondva udvarába. Az előadássorozatot, mely során azok a lakosok is részesülnek színházi élményben, akiknek erre nem vagy kevés lehetősége lenne, Erzsébetváros Önkormányzata támogatja.

Az ötlet egyedülálló, bár nem most született. A Pulzus Társulás kezdeményezésére – elsőként Magyarországon – 2014 nyarán mutatták be Carlo Goldoni: Terecske című művét, melyet két évad alatt összesen 21-szer játszottak: 19 alkalommal 7. kerületi gangos házak lakóinak, kétszer pedig közösségi kulturális terekben, nyílt előadásként.

Békés Pál

Békés Pál kamaradarabja – melynek helyszíne valóban egy 7. kerületi bérház – bemutatójára a szerző szülőházában kerül sor, majd ezt követően június végéig újabb 8 erzsébetvárosi lakóház udvarára jut el. Az előadások zártkörűek, azt a lakók és az ő meghívottjaik láthatják csupán, így a kulturális élményen kívül közösség összetartó erővel is bír.

Gang Színház 

Békés Pál: Egy kis térzene

A Pulzus Társulás és a Bethlen Téri Színház közös produkciója.

előadás az adott lakóház és vendégeik számára

Darab a nyitottságról, az életigenlésről és a zene erejéről.

Két fiatal egy titokzatos idegennel szövetkezve megpróbálja rávenni a ház lakóit, hogy zenéljenek egyet közösen a ház belső udvarán. Hosszú az út, amíg sikerül mindenkit meggyőzniük…

Színészek: Arató Máté, Bakos Éva, Császár Réka, Kalocsay Mercedes, Kroó Ádám, Kroó Balázs, Rábavölgyi Tamás

Dramaturg: Fábián Péter
Zeneszerző: Kókai János
Író: Békés Pál

Rendező: Kroó Balázs