Az extázis témáját járja körül a Kortalan Kortárs következő előadása

2018 május 31. csütörtök, 13:45

Június 1-jén a Kortalan Kortárs előadássorozat új részét mutatják be a Mozsár Műhelyben „Extázis” címmel.

Herczeg Adrienn / Fotó: Kállai-Tóth Anett

A három színésznő – Fodor Annamária, Herczeg Adrienn és Járó Zsuzsa – ötletéből született sorozat júniusi előadása során Dragomán György, Légrádi Gergely, és Szücs Zoltán írásai hangzanak el. Az est folyamán Szily Nóra kérdéseire válaszol a három színésznő és az előadás vendége, Simonyi Balázs, ultrafutó, színész, rendező, az Ultra című film készítője.

Az előadások során olyan kortárs magyar szövegeket visznek színpadra, melyek egyébként talán sosem kerülnének így „terítékre”. Esszéket, novellákat, tárcákat mondanak, énekelnek, sírnak és nevetnek, miközben a képzőművészet, a film és a zene is megjelenik. Minden előadást csak egyetlen egyszer adnak elő a művészek.

Fodor Annamária / Fotó: Kállai-Tóth Anett

Az első felvonásban az eseményre külön, a témában felkért művészek munkáiból összeállított kortárs szövegek feldolgozását láthatják a nézők. Van köztük olyan iró vagy költő, aki kifejezetten erre az estére ír valamit. Akad olyan is, aki korábban nem publikált művét hozza nyilvánosságra. A második felvonásban Szily Nóra kérdezi az aznapi témáról és sok minden másról a három színésznőt és egy meghívott vendéget.

Járó Zsuzsa / Fotó: Kállai-Tóth Anett

Júniusban az előadás hívószava az “EXTÁZIS”

Az előadáson elhangzanak Dragomán György, Légrádi Gergely, és Szücs Zoltán írásai.

Júniusi vendég: Simonyi Balázs

 

Kortalan Kortárs – Extázis

Június 1., Péntek, 19:30 – 21:30
Mozsár Műhely