Múltépítés – A Radnóti Színházban mutatják be a Mohácsi testvérek drámakötetét

2018 június 03. vasárnap, 7:26

A könyvbemutatót június 10-én tartják a Radnóti Színházban.

MÚLTÉPÍTÉS, avagy meghalni könnyű, élni a nehéz címmel már kapható a Könyvhéten Mohácsi János és Mohácsi István első gyűjteményes drámakötete a JAK gondozásában.

Mohácsi István és Mohácsi János / Fotó: Gordon Eszter

Mohácsi István és Mohácsi János / Fotó: Gordon Eszter

“Ezek a szövegek kibeszéletlen, közös elfojtásainkkal szembesítenek. Szereplőik szokatlanul számosak, majdnem, mint a magyar társadalom. És mind a magáét mondja. Ez a sokféleségük adja ki a magyar népet. De vajon hogyan dönt ez a nép mondjuk a Csak egy szögben? Végül a cigányok itt hagyják Magyarországot? Vagy a magyarok hagyják itt a cigányokat? Vagy senki sem megy sehova: és megpróbálnak együtt élni?” (Részlet a könyv ajánlójából.)

A dedikálással és rövid koncerttel egybekötött könyvbemutatót június 10-én 16 órától tartják a Radnóti Színház előcsarnokában, ahol a testvérpáron kívül az állandó alkotótársakkal is találkozhat a kedves néző. A tervek szerint az eseményen részt vesz Mohácsi János, Mohácsi István, Kovács Márton, Kocsis Pál, Bánfalvi Eszter, Parti Nagy Lajos, Závada Pál, Radnay Csilla, Bíró Kriszta, Pál András, Némedi Árpád, Kelemen József, Róbert Gábor, Gazsó György, Felhőfi Kiss László, Hevér Gábor, László Zsolt, Remete Kriszta és Khell Zsolt. Velük Herczog Noémi, a kötet szerkesztője beszélget majd.

A gyűjteményes kiadásban öt emblematikus előadás szövegkönyvét olvashatjuk: Csak egy szög; 5606 – őrült lélek, vert hadak; Egyszer élünk; A csillagos ég; E föld befogad.

Akinek nem jó a vasárnap délután a Radnótiban, az felkeresheti 9-én, szombaton a JAK standját a Könyvhéten, ahol 16.00 és 17.00 között dedikálnak a szerzők.