Őszi premierek nyári indulással – Videós beszámolók a Magyar Színházból

2018 június 18. hétfő, 10:03

A Magyar Színházban már a következő, 2018-19-es évadot készítik elő. Június végére főpróbakész állapotban lesz az a bohózat, amellyel szeptember 21-én megnyitják az évadot, de tartanak a Tündér Lala és az Időfutár próbái is. A Magyar Színház a következő évadban is szórakozást ígér minden korosztálynak. A kisebb gyerekekkel a Tündér Lalát, a kicsit nagyobbakkal az Időfutárt lesz érdemes megnézni. Aki viszont gyerekek nélküli, önfeledt színházi estére vágyik azt egy vérbő, erotikus, zenés, francia bohózattal várják, a Folytassa, Ciceró!-val .

​A videókat Rick Zsófi​ készítette.

Szeptember 21.
Maurice Hennequin – Pierre Veber: FOLYTASSA, CICERÓ! – avagy: Botrány a törvényszéken
zenés, szatirikus érzékiség
Rendező: Horváth Illés

Cyprien Gaudet, az új igazságügyminiszter egy véletlen folytán kénytelen Tricointe úr, a kerületi bíróság elnök házában éjszakázni, ahol az elnökné szerepét egy kétes erkölcsű színésznő, Gobette vette át, miután a valódi elnökné a fővárosba utazott. Ám Gobette állítólagos férje helyett a miniszternél tölti az éjszakát. Az igazi bonyodalmak Párizsban kezdődnek, ahol senki sem az, akinek látszik. Szerepcserék, véletlenek, minisztériumi érzékiség, sok átöltözéssel. A zenét a színpadon muzsikáló zenészek biztosítják, a mulatságról pedig olyan komikusi vénával rendelkező művészek garantálják, mint Soltész Bözse, Végh Péter, Rancsó Dezső és Gémes Antos. A teljes szereposztás parádés, az előadás színlapja itt olvasható. Maurice Hennequin és Pierre Veber La Présidente című igazi francia bohózatát Farkas Jenő fordítása alapján Horváth Illés és Horváth János Antal dolgozta át.

Október 13.
Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: IDŐFUTÁR
zenés időutazás
Rendező: Tasnádi Csaba

A 14 esztendős Hanna és barátai az internetgeneráció tagjai, a 21. század gyermekei. Amikor osztályfőnökükkel múzeumlátogatáson vesznek részt, az unatkozó Hanna felfigyel Kempelen Farkas sakkautomatájára és játszani kezd vele. Miután mattot ad a gépnek, váratlanul a múltban találja magát, 1791-ben, Bécsben, Kempelen Farkas műhelyében. A múlt s a jövő találkozása azonban cseppet sem veszélytelen… A nagy sikerű rádiósorozat majd könyvsorozat után Gimesi Dóra, Jeli Viktória, Tasnádi István és Vészits Andrea zenés időutazása, az Időfutár megérkezett a Magyar Színház nagyszínpadára. Az őszi premiert már izgatottan várjuk – az előadás nézői között egyaránt számítva a tizenéves korosztály és a szüleik figyelmére és szeretetére. A színlap itt található.

Október 27.
Szabó Magda – Egressy Zoltán: TÜNDÉR LALA
zenés mesejáték
Rendező: Halasi Dániel

Tündér Lala ellopja édesanyja, Írisz királynő szárnyait és meglátogatja az emberek veszedelmes, de gyönyörű világát. Új élményeket és új barátokat szerez, ám kis híján nagy bajba sodorja Tündérországot, kiszolgáltatva a gonosz varázsló, Aterpater intrikáinak. Szabó Magda klasszikus meseregénye, a Tündér Lala a szülők generációinak egyik legemlékezetesebb olvasmányélménye. Szabó Magda örökbecsű regényét Egressy Zoltán átdolgozásában számos nagysikerű mesejáték alkotója, Halasi Dániel viszi színpadra október 27-én a Magyar Színházban. A színlap ide kattintva érhető el.