Ascher Tamás, Szikszai Rémusz és Csizmadia Tibor is rendezni fog a Budapest Bábszínházban

2018 június 20. szerda, 10:17

A 2018/2019-es évadban a színház repertoárja a #abábnemkorosztály jegyében bővül, mindhárom játszóhelyen kortárs formavilágú új produkciókkal készülnek.

A Budapest Bábszínház 2017/2018-as évadának kulcsszava a megújulás volt, ezért friss arculattal, átalakult előcsarnokkal várták a nézőket, új játszóhelyet avattak, és tovább szélesedett a korosztályi kínálat is, a 443 előadást több mint 111 ezer néző látta.


A társulat titkos szavazása alapján a Havas-B.Kiss-díjat Pájer Alma Virág színművész, a Kovács János-díjat pedig Cserneczki Sándor színpadmester kapta.

A színház 69. évada egy felnőtteknek készülő előadással indul az Ország Lili Stúdióban: Szikszai Rémusz rendezi A vihart, a Shakespeare-dráma Prosperóját Fodor Tamás alakítja. Ugyanitt mutatják be Háy János új darabját, amelynek alapjául Irena Sendler élettörténete szolgál, aki a második világháború alatt 2500 zsidó gyereket mentett ki a varsói gettóból, rábeszélve az anyákat, hogy bízzák rá gyerekeiket, hogy megmenekülhessenek a gázkamra elől. Az előadást Hoffer Károly rendezi. Lázár Ervin közkedvelt meséjével, a Szegény Dzsoni és Árnikával pedig a kisiskolásokat várják negyedik az  emeleti kamarateremben.

Nádasdy Ádám és Szikszai Rémusz A vihar olvasópróbáján / Forrás: Budapest Bábszínház

Ascher Tamás a Nagyszínpadon egy Neil Gaiman-regényt visz színre: a Coraline és a titkos ajtó családi előadásnak készül, a bemutató januárban lesz. Tavasszal ugyanitt a kicsiket várják: Kuthy Ágnes rendezésében Verne 80 nap alatt a Föld körül című műve elevenedik meg.

A Kemény Henrik Teremben egy vásári bábjátékot, a Batu-tá kalandjait állítja színpadra Kovács Géza, a három év alattiaknak pedig tavasszal készül új produkció, amelynek rendezője Varsányi Péter lesz. Az évad során tervezik továbbá Dosztojevszkij Feljegyzések az egérlyukból művének bábos feldolgozását Szabó Máté rendezésében, valamint A bátor csikó című Grimm-mese bemutatását, amelynek rendezője Csizmadia Tibor lesz.