Shakespeare-, Csehov- és Akutagava-bemutató is lesz a Trojka következő évadában

2018 június 25. hétfő, 10:15

A társulat újabb, változatos helyszíneken folytatja munkáját Soós Attila vezetése alatt.

A Trojka Színházi Társulás egy éve kezdte meg működését társulati formában, és sokszínű évadot tudhat maga mögött.

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházzal létrejött koprodukciós fizikai színházi előadását, az O. márkinét, a nagy sikerű Anna Karenina lakásszínházat a Kuglerart Szalon és Galériában, a Dr. – A Te Álmod kafkai álomszínházát közvetlen, kávéházi környezetben a Magvetőben és a Lumenben, az ismétlődő mozdulatokra építkező táncjátékot One More Time with Feeling címmel a debreceni székhelyű MODEM harmadik emeleti nagytermében. A társulat újabb, változatos helyszíneken folytatja munkáját új és meglévő tagokkal és vendégművészekkel Soós Attila vezetése alatt.

Soós Attila, Piróth Kinga, Nagy Dóra, Hutanu Emil, Eke Angéla, Cseh Dávid, Bárnai Péter, Szlávik Juli, Mátrai Lukács Sándor, Boncsér Sára Luca, Natalie Dimanovski, Balassa Eszter, Gryllus Dorka / Trojka Színházi Társulás / Fotó: Bokor Krisztián

A 2018/2019-es évad őszi bemutatója Akutagava Rjúnoszuke A bozótmélyben című novellájának színpadi adaptációja lesz. A japán középkorban játszódó történetben egy titokzatos gyilkosság után nyomozunk, amely több, egymásnak ellentmondó vallomásra épül. Az alapjául szolgáló novellát Cseh Dávid dramaturg fordította újra japán nyelvből, és ő jegyzi a színpadi változatot is, amelyben a japán szerző három másik novelláját is felhasználta. A bemutató tervezett időpontja 2018. október utolsó hétvégéje, a helyszíne pedig a Lumen Kávézó színházterme. A látványtervezője Lakatos Márk, jelmeztervezője Szlávik Júlia, szereplők: Nagy DóraNatalie DimanovskiBárnai PéterMátrai Lukács Sándor és Soós Attila.

Soós Attila, Bárnai Péter, Gryllus Dorka, Eke Angéla, Mátrai Lukács Sándor, Nagy Dóra / Trojka Színházi Társulás / Fotó: Bokor Krisztián

A Trojka következő bemutatójára 2019. márciusának első hétvégéjén kerül sor, amikor is színpadra állítják Anton Pavlovics Csehov: Cseresznyéskert című keserű komédiáját Morcsányi Géza magyar fordításában. Az adaptációt Balassa Eszter dramaturg készíti el, a bemutatóra pedig az Országos Színháztörténeti Intézet és Múzeum körtermében kerül sor. Az előadásból két variáns is készül, a produkció ugyanis évszaktól függően lakja be a játékteret és környezetét. A látványtervező Lakatos Márk, a jelmeztervező Szlávik Júlia. A játszók: Gryllus Dorka, Eke Angéla, Nagy Dóra, Bárnai Péter, Mátrai Lukács Sándor és Soós Attila.

Gryllus Dorka, Eke Angéla, Nagy Dóra / Trojka Színházi Társulás / Fotó: Bokor Krisztián

Az évad utolsó bemutatója William Shakespeare: Macbeth című vérdrámája Szabó Stein Imre magyar fordításában Cseh Dávid dramaturg adaptálja színpadra, a bemutatóra pedig 2019. június második hétvégéjén kerül sor a Fészek Művészklub körtermében. A szereplők pedig: Gryllus Dorka, Eke Angéla, Nagy Dóra, Natalie Dimanovski, Bárnai Péter, Mátrai Lukács Sándor, Soós Attila.

Az Anna Karenina ősztől továbbra is látható lesz a Kuglerart Szalon és Galéria lakásszínházban (V. kerület, Sütő u. 2.), legközelebb augusztus 4-én lesz látható a szegedi Thealter Fesztivál programjaként.  A Dr. – A Te Álmod ősztől továbbra is látható a Lumen Kávézó színháztermében.  Az O. márkiné repertoáron marad, és Temesvárról Debrecenbe költözik a MODEM harmadik emeleti színháztermébe.