Táncórák – Ullmann Mónikával és Józan Lászlóval készül a Rózsavölgyi bemutatója

2018 június 26. kedd, 8:00
A 2018/19-es új évad első produkciójának, a Táncórák olvasópróbáját tartották a Rózsavölgyi Szalonban, melyet szeptemberben mutatnak be, Dicső Dániel rendezésében.

Ullmann Mónika / Fotó: Éder Vera


Ajánló a darab elé:

Senga és Ever szomszédok, de még sosem találkoztak; mindketten bezárkóztak a saját világukba. Senga élete a tánc, de egy balesetben súlyosan megsérült, az orvosok szerint soha többé nem táncolhat. Ever autista, akinek nehézséget jelent kapcsolatba lépni másokkal.

Amikor Ever egy napon becsönget Sengához, hogy táncórát kérjen tőle, mindketten kénytelenek kilépni a komfortzónájukból. Ahogy megismerik egymást, önmagukkal is szembesülnek, és csak rajtuk áll, képesek-e változtatni az életükön.

Dicső Dániel és Józan László / Fotó: Éder Vera

Az utolsó óra és az Istenek tanácsa után ismét Mark St Germain-darabot tűz műsorra a Rózsavölgyi Szalon. Az amerikai drámaíró 2014-ben írott romantikus vígjátéka egyszerre szórakoztató és elgondolkoztató mű, ami azon túl, hogy ajtót nyit az autisták világára, megerősíti a régi igazságot: mindenki másképp egyforma.

A két főszereplő: Ullmann Mónika és Józan László, a Vígszínház Junior Prima-díjas színművésze. A szerző, Mark St. Germain, aki szinte a Rózsavölgyi Szalon “házi szerzője”, hiszen például Az utolsó óra című művét már hosszú évek óta játsszák óriási sikerrel. A Táncórákat Dicső Dániel rendezi.

a Táncórák olvasópróbája a Rózsavölgyi Szalonban / Fotó: Éder Vera

Mark St. Germain
Táncórák
Senga:Ullmann Mónika
Ever: Józan Lászlódíszlettervező: Enyvvári Péter
jelmeztervező: Cselényi Nóra
dramaturg: Hárs Anna
fordító: Hárs Anna
rendező: Dicső Dániel

Bemutató: 2018. szeptember 14.