Elindult a jegyértékesítés az Átrium előadásaira

2018 július 06. péntek, 13:35

Társadalomkritikus musicalekkel és komédiákkal, Pintér Béla-előadásokkal, Molnár Ferenc szerelmeiről szóló felolvasószínházi produkcióval várja közönségét az új évadban az Átrium. Az augusztusi, szeptemberi és októberi előadásokra július 5-étől lehet jegyet venni.

Parti Nóra / Átrium: Chicago / fotó: Lakatos Péter

Júniusban mutatták be Alföldi Róbert új rendezését, a legendás Chicago musical sajátosan mai magyar közegbe helyezett feldolgozását. Az óriási érdeklődésre tekintettel augusztusban egy, szeptemberben négy, októberben hat alkalommal tűzik műsorra John KanderFred Ebb és Bob Fosse művét, amely a nyáron óriási sikert aratott a közönség körében. Ugyancsak hatalmas az érdeklődés az immár ötödik évadát kezdő Az Őrült Nők Ketrece iránt, amely szintén Alföldi Róbert rendezésében látható, túl a 200. előadásán. Augusztusban és szeptemberben két-két alkalommal, októberben négyszer tűzi műsorra az Átrium a produkciót.

Szeptember és október folyamán négy Pintér Béla-előadás lesz látható az Átriumban, ebből három újdonság a Margit körúton. A Titkaink és a Szutyok mellett a rég nem látott Kórház–Bakonyt is felújítja a társulat, illetve némi szünet után visszatér A Soha Vissza Nem Térő című előadás is. A magyar dráma napján Pintér Béla Újabb drámák című kötetének bemutatójára is az Átriumban kerül sor.

Tavalyi nagy sikerű bemutatóik is repertoárra kerülnek újra: az alakításáért Psota Irén-díjban részesült Hernádi Judit és Bányai Kelemen Barna főszereplésével bemutatott Fassbinder-adaptáció, A félelem megeszi a lelket (rendező: Alföldi Róbert), Bodó Viktor egyedi pszicho-thriller-krimi-komédiája, A Krakken művelet többek között Gyabronka Józseffel, Bálint Andrással, Molnár Piroskával és Lázár Katival, valamint Yasmina Reza házaspárbaja, Az öldöklés istene (szereplők: Herczeg Adrienn, Hevér Gábor, Péterfy Bori, Szikszai Rémusz, rendező: Bereczki Csilla) egytől egyig kiváló, emlékezetes és figyelemre méltó színészi munkával örvendezteti meg a nézőket.

Bálint András, Fehér Balázs Benő, Lugosi György, Gyabronka József / Átrium: A Krakken művelet / fotó: Mészáros Csaba

Természetesen a régi klasszikusok is visszatérnek az Átrium színpadára. A hatodik évadát kezdő Vaknyugat című McDonagh-feketekomédia (rendező: Gothár Péter), a Pécsen betiltottnak minősített, immár 100. előadásán is túl lévő Igenis, miniszterelnök úr! című válságkomédia (rendező: Znamenák István), a Fekete Ernő címszereplésével látható Marlowe-dráma, a II. Edward (rendező: Alföldi Róbert), illetve a Budapesti Operettszínház Nők az idegösszeomlás szélén című musicale (rendező: Réthly Attila) is műsorra kerül, ahogyan Molnár FerencEgy, kettő, három című egyfelvonásos komédiája is (rendező: Znamenák István). Utóbbi főszereplője, Alföldi Róbert a darab szerzőjét, Molnár Ferencet alakítja az Így szerettek ők című felolvasószínházi sorozat második évadának nyitóelőadásában, októberben, partnerei Parti Nóra és Herczeg Adrienn lesznek (rendező: Réczei Tamás).

Kiscsillag koncertszínházi előadása, a Semmi konferencia is újra műsorra kerül, Scherer Péter és a zenekar előadásában. Krizsó Szilvia is folytatja interaktív színházi show-ját, szeptemberben Bródy Jánost és Koncz Zsuzsát, októberben Feke Pált és Szinetár Miklóst köszönthetik vendégként a Krizshow-ban.

Mentőcsónak Egység interaktív színházi társasjátékai közül októberben a Menekülj okosan! – MigrAction, valamint a Cím nélkül lesz látható. Az Átrium ott lesz a Pozsonyi Pikniken, és a Színházak Éjszakáján is lesznek érdekes programjaik.

Jegyvásárlás az Átrium honlapján.