Táncórák – Dicső Dániel rendezése nyitja az évadot a Rózsavölgyiben

2018 augusztus 22. szerda, 7:00

A Rózsavölgyi Szalon első bemutatója a 2018/2019-es évadban Mark St Germain Táncórák című darabja lesz, melyet szeptemberben mutatnak be Ullmann Mónika és Józan László főszereplésével, Dicső Dániel rendezésében.

Dicső Dániel és Józan László / Rózsavölgyi Szalon: Táncórák – olvasópróba / Fotó: Éder Vera

Ajánló a darab elé:

Senga és Ever szomszédok. Még sosem találkoztak. Mindketten bezárkóztak saját világukba. Senga élete a tánc, de egy balesetben súlyosan megsérült, az orvosok szerint soha többé nem táncolhat. Ever autista, különös intellektusú, akinek nehézséget jelent kapcsolatba lépni másokkal. Aztán Ever egy napon mégiscsak becsönget Sengához: tanítsa meg táncolni. Lépegetnek egymás felé, először kicsit ügyetlenül, aztán kíváncsi figyelemmel, milyen is a másik világa. Ahogy megismerik egymást, önmagukkal is szembesülnek, s érzelmekből szintén „leckéket vesznek”. Külön-külön és közösen is megpróbálnak „kitáncolni” a maguk komfortzónájából, amelyben jó ideje éldegélnek.

Ullmann Mónika és Dicső Dániel / Rózsavölgyi Szalon: Táncórák – olvasópróba / Fotó: Éder Vera

Az utolsó óra és az Istenek tanácsa után ismét Mark St. Germain-darabot tűz műsorra a Rózsavölgyi Szalon. Az amerikai drámaíró 2014-ben írt romantikus és szellemesen szórakoztató színműve, a Táncórák – azon túl, hogy ajtót nyit az autisták világára – egyben elgondolkoztat is: mégiscsak közös ez a világ, amelyet ki így lát, ki úgy, hiszen mindenki másképp egyforma.

Rózsavölgyi Szalon: Táncórák – olvasópróba / Fotó: Éder Vera

A két főszereplő: Ullmann Mónika és Józan László, a Vígszínház Junior Prima-díjas színművésze. A szerző, Mark St. Germain, aki szinte a Rózsavölgyi Szalon “házi szerzője”, hiszen például Az utolsó óracímű művét már hosszú évek óta játsszák óriási sikerrel. A Táncórákat Dicső Dániel rendezi.

Mark St. Germain
Táncórák

Szereplők: Ullmann Mónika, Józan László

Fordító és dramaturg: Hárs Anna

Díszlettervező: Enyvvári Péter

Jelmeztervező: Cselényi Nóra

Rendezőasszisztens: Egyed Mónika

Rendező: Dicső Dániel

Bemutató: Rózsavölgyi Szalon, 2018. szeptember 14.