3 nyári sikerdarabját mutatja be Budapesten az Orlai Produkció

2018 augusztus 23. csütörtök, 7:00

2018 nyarán az Orlai Produkciós Iroda három darabot mutatott be a Szentendrei Teátrumban és a Kultikötőben. Ezek az előadások ősztől már Budapestenis láthatók: Kováts Adél főszereplésével a Nóra II. rész a Belvárosi Színházban, a Mi és Ők a Jurányi Inkubátorházban Vilmányi Benettel és László Lilivel és a Varsói melódia Tompos Kátyával és Adorjáni Bálinttal a Hatszín Teátrumban.

Kováts Adél / Nóra II. / Forrás: Orlai Produkció

Lukas Hnath: Nóra II. rész

Kopogtatnak. Az ajtó nyílik, mögötte Nóra áll – tizenöt évvel azután, hogy Ibsen nagy botrányt kavart és betiltott klasszikusában becsapta maga mögött. Miért jött? Mi történt vele azóta? Megérte kivívnia függetlenségét? Mit akar azoktól, akiket akkor elhagyott? Mit szólt hozzá a társadalom? És mit szólunk hozzá mi, a 21. században?

2018. augusztus 31-től látható a Broadway 2017-es évad kiemelkedő sikerprodukciójának hazai ősbemutatója Galgóczy Judit rendezésében. Ibsen Babaházának folytatásában Kováts Adél, mint Nóra 15 év után visszatér a családjához, ahol előre nem látható nézőpontokkal, helyzetekkel kerül szembe. Csankó Zoltánhoz (Torvald), László Lilihez (Emmy) és Bodnár Erikához (Anne Marie).

Az előadásról a kritika így fogalmazott: „Az Orlai Produkcióelőadásának – mely ősszel beköltözik végleges otthonába, a Belvárosi Színházba – van egy legnagyobb, mondhatni, mindent elsöprő erénye, ez pedig Nóra szerepében Kováts Adél alakítása. A szerző hálás lehet a színésznőnek azért a kompakt, rétegzett, sűrű alakért, aki mindjárt a legelső pillanatban egyszerre tétován és magabiztosan, elszántan és aggodalmasan, de leginkább kíváncsian megáll a nyitott ajtóban. Igen: ez Nóra; az a Nóra, aki egykor, egy örökkévalósággal korábban Torvald hajasbabája (tudom: torkos kismadara) volt, és ezt nem felejtette el. Kováts Adél játéka elűzi, vagy inkább eltakarja a darab “papírszagát”…”

Az előadás a Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre.

További előadások: szeptember 2., 8., 13., október 12., 13., 24. – Belvárosi Színház

Tompos Kátya, Adorjáni Bálint / Varsói melódia / Forrás: Orlai Produkció

Leonyid Zorin: Varsói melódia

Van a politika, és van a szerelem. Ennek a két dolognak elvileg semmi köze egymáshoz. De volt, hogy volt. Van, hogy van. Milyen kár.

A Varsói melódia 2018. szeptember 14-én látható először Kocsis Gergely rendezésében Tompos Kátya és Adorjáni Bálint szereplésével a Hatszín Teátrumban. A Leonyid Zorin történelmi korszakokon és életszakaszokon átívelő klasszikusából készült legendás előadást korábban Sztankay István és Törőcsik Mari előadásában éveken keresztül láthatta a közönség. A mostani darabról így ír a kritika: „A legendássá vált színre vitelhez hasonlóan perzselő erejű előadás született most. Meg lehet előlegezni nemcsak a hosszú szériát, hanem a legendává válást is.”

További előadások: szeptember 15., 23., október 6., 10., 13., 23. – Hatszín Teátrum

Vilmányi Benett, László Lili / Mi és Ők / Forrás: Orlai Produkció

Carly Wils: Mi és Ők

Egy kisfiú és egy kislány. Az iskola első napja. Harmincöt terrorista. Ezerkétszáz túsz, ebből hétszázhetvenhét tanuló. A 2004-es beszláni túszdráma. Egy kisfiú és egy kislány.

Szentendrén a Ferenczy Múzeum udvarán , majd további  nyári Fesztiválokon ( Művészetek völgye, Thealter, Ördögkatlan stb) láthatta  a közönség először Fehér Balázs Benő rendezésében Vilmányi Benett és László Lili játékát. Az előadás szívbemarkoló és erős történetet mutat be két kisiskolás gyerek szemén keresztül a 2004-es beszláni túszdrámáról.

„A Mi és ők katartikus módon mesél arról, amiről nem is lehet, mert nincsenek rá szavak, legfeljebb egy előadás erejéig.”

További előadások: szeptember 27., október 4., 5., 30.