Családi fesztivállal kezdi évadát a Kolibri Színház

2018 augusztus 27. hétfő, 7:00

A több mint negyedszázados hagyománynak megfelelően idén is egész napos, ingyenes családi fesztivállal nyitja az új évadot a Kolibri Színház.

Fotó: Kolibri Színház

Fotó: Kolibri Színház

A Kolibri Színházban és a Jókai téren reggeltől estig zajló rendezvényen a saját produkciók mellett vendégelőadásokkal és vidám vásári hangulattal várják a kicsiket és nagyokat!. Az esemény házigazdái: Rácz Kármen, az idei évad Kolibri Hölgye és Bárdi Gergő, a Kolibri Úr.

Fotó: Kolibri Színház

Fotó: Kolibri Színház

A következő évadban családi produkciónak készül Jókai Mór A leaotungi emberkék című meséje nyomán Horváth Péter által írt zenés mesejáték, A császárfiú álma, amelyet Novák János állít színpadra az évad első nagyszínházi bemutatójaként. Szívós Károly Rosemarie Eichinger osztrák szerző Esznek-e a halottak epertortát? című könyvéből készít előadást a Kolibri Fészekben, a bemutató 2019 januárjában lesz. Cecilie Lundsholt és Esther Richardson Áruló című ifjúsági darabját Vidovszky György rendezi, a rendhagyó formában készült interaktív játékot iskolai kihelyezett előadásként mutatják be az évad második felében.

Fotó: Kolibri Színház

Fotó: Kolibri Színház

Tavasszal Fábri Péter Jászon és az atléták – Az aranygyapjú története, avagy hogyan született az olimpia? című darabja debütál a nagyszínpadon, Novák János rendezésében. A szeptemberi Kolibri Évadnyitó Fesztiválon láthatja először a budapesti közönség a norvég Teatret Vårttal és a cseh South Bohemian Theatre-rel közösen létrehozott Binaurális hang című kísérleti projektet, amelynek író-rendezője Vidovszky György. Az új évadban Az óriáscsecsemő című bábopera továbbjátszását is tervezik, a színház repertoárjának sikerdarabjai mellett.

Fotó: Kolibri Színház

Fotó: Kolibri Színház

A Kolibri Fesztivál részletes programja:

10.00 Bogyó és Babóca – Kolibri Színház (színházterem)
11.00 Teremtésmese – Árgyélus Színház, Szlovákia (szabadtér)
12.00 Moha és Páfrány – Kolibri Színház (színházterem)
13.00 Ebédszünet – Vitéz László Automata
14.00 A hazudós Egér – Mesebolt Bábszínház (színházterem)
15.00 Kodzsugukila, a boszorkány – Kabóca Bábszínház (szabadtér)
15.50 Tenyérbe zárt mese – a KIMI-Kolibri stúdiósok előadása (színházterem)
16.40 Kemény Henrik emléktábla koszorúzás
17.00 Vitéz László és az elátkozott malom – Báb-Szín-Tér (szabadtér)
18.00 Pulcinella éneke – Nizsai Dániel (színházterem)
18.30 Michel Indali – díj átadás (színházterem)
19.30 Binaurális sátor (szabadtér)
19.30 Szakmai beszélgetés (színházterem) – a beszélgetést Szűcs Katalin Ágnes kritikus vezeti

Az előadások között a Kolibri Harsona Quartett játszik.

A fesztivál fővédnöke: Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főváros humán területért felelős főpolgármester-helyettese és Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere. A műsorváltoztatás jogát fenntartják! A belépés díjtalan!