Teher alatt nő – Bíró Kriszta darabja ismét látható a Magvető Caféban

2018 augusztus 30. csütörtök, 12:32

Bulyovszky Lilla, Fedák Sári és Karády Katalin életéről szól Bíró Kriszta Teher alatt nó – avagy itt nem lehet megmaradni című darabja, melyet szeptember 9-én láthatunk a Magvető Caféban, Máthé Zsolt rendezésében.

Három nő, három, a nézőtérrel szembefordított karosszék. Három erőteljes történet: hihetetlen energiával elevenedik meg és válik átélhetővé Bulyovszky Lilla, Fedák Sári és Karády Katalin élete. Sikereik, esendőségük, családjukkal, szakmájukkal, az országukkal vívott küzdelmük. Bíró Kriszta, Kerekes Viktória és Dobra Mara ültő helyükben nőnek fel a legendás elődökhöz.

Dobra Mara és Kerekes Viktória

Az egyik krinolinban vette nyakába Európát, egyedül, és lett németül színésznő akkor, amikor az utcán még csak gardedámmal jártak a tisztességes asszonyok.

A másikból párt lett, ruhadivat, kártya-bemondás. Ő húzta fel először a szoknyáját a térdéig a színpadon., három nyelven is játszott, és rettegtek tőle a színigazgatók.

A harmadik nadrágban járt, frizura- és gallérdivat lett, a Gestapo kiverte a fogát, aztán az első adandó alkalommal megszököttt az országból, hogy masamód legyen egy másik földrészen.

Írta és szerkesztette: Bíró Kriszta
Játsszák: Bíró Kriszta, Dobra Mara, Kerekes Viktória
Rendező: Máthé Zsolt

Helyszín: Magvető Café, Budapest, VII. Dohány utca 13. (volt Hátsó Kapu). 
Időpont: 2018.09.09. – vasárnap, 19:30 – 21:00