Legyen férfi, Monsieur Pignon! – Ősbemutató Pindroch Csaba, Szervét Tibor és Szabó Győző főszereplésével

2018 szeptember 07. péntek, 7:00

Francis Veber Addig jár a korsó a kútra… című 2001-es filmjéből a szerző által készített színpadi adaptációval indul a Thália Színház új évada. A magyarországi ősbemutató rendezője Paczolay Béla, a főbb szerepeket Pindroch Csaba, Szervét Tibor és Szabó Győző játssza.

Paczolay Béla / Thália Színház: Legyen férfi, Monsieur Pignon! – olvasópróba / Fotó: Horváth Judit

Ajánló a darab elé:

Pignonnak utolsó cseppekkel van tele a pohara. A legutolsó, hogy hírét veszi: családfői után könyvelői állásából is ki akarják rúgni. Ilyenkor kell egy barát, akinek támad egy zseniális ötlete. És Pignon, hogy mentse az állását, más ember lesz. Ugyanolyan, de tényleg más. Csak színleg, persze. Ez is elég ahhoz, hogy körülötte a többiek se ismerjenek magukra.

Gubás Gabi, Szabó Győző, Pindroch Csaba / Thália Színház: Legyen férfi, Monsieur Pignon! – olvasópróba / Fotó: Horváth Judit

A nagysikerű film (Addig jár a korsó a kútra…) színházi változata mulatságos szatíra rólunk, akik néha a legnagyobb kerülővel találjuk meg saját utunkat.

Szervét Tibor / Thália Színház: Legyen férfi, Monsieur Pignon! – olvasópróba / Fotó: Horváth Judit

Paczolay Béla rendező az előadás kapcsán elmondta: „Hamvai Kornél fordításával, egy nagon szórakoztató vígjáték született. A vígjátéki fordulatok mellett azonban sok elgondolkodtató rétege is van a műnek. Tükröt tart elénk az állandó megfelelési kényszerről, a tájékozatlanságunkból eredő felületes sztereotípiákról, valamint az egymásrafigyelés fontosságáról mutat példát. Az előadás látványvilágánál fontos, hogy a sok helyszínváltás miatt egy jól működő egybefüggő teret hozzunk létre, amiben nagy szerepe van a világításnak és a fényeknek” – nyilatkozta.

Gubás Gabi / Thália Színház: Legyen férfi, Monsieur Pignon! – olvasópróba / Fotó: Horváth Judit

A szerepekben Pindroch Csaba, Szervét Tibor, Szabó Győző, Gubás Gabi, Vida Péter, Nagy Viktor és Tóth Eszter lesz látható.

Francis Veber / Legyen férfi, Monsieur Pignon!
vígjáték két részben

Szereplők:
Pignon: Pindroch Csaba    Belone: Szervét Tibor
Santini: Szabó Győző    Mabelle: Gubás Gabi
Guillaume: Vida Péter    Kopel: Nagy Viktor
Ariane: Tóth Eszter

Díszlettervező: Khell Csörsz
Jelmeztervező: Benedek Mari
Zenei vezető : Furák Péter
Rendezőasszisztens: Magócs Niki
Súgó: Buksa Alexandra

Fordította: Hamvai Kornél
Rendező: Paczolay Béla