Színészképzéssel és deszkakiállítással is vár a Radnóti a Színházak Éjszakáján

2018 szeptember 10. hétfő, 10:29

Hetedik alkalommal leshetnek be a kulisszák mögé és találkozhatnak színészekkel, színházi dolgozókkal szeptember 22-én.

Fotó: Radnóti Színház

Fotó: Radnóti Színház

A Radnóti színpadán 16.30-kor egy kellemes “átváltozós” órával kezdenek, amit Kelemen József tart a Radnóti ifjú titánjaival (Vilmányi Benett, Józsa Bettina eh., Konfár Erik eh., Márfi Márk eh.), színészképzés történik 1 óra alatt. A Radnótinak már hagyományos műsorszáma az Így írtok ti, aminek a porondmestere Sneci (Schneider Zoltán), a szövegtöredékeket a közönség küldi be, amiből összeáll egy rögtönzött előadás. Persze mindenki dől a nevetéstől. Idén is várnak 1-1 mondatot a nézőktől, téma: felújítás, építkezés, beküldési határidő: szeptember 12. szerda (palyazat@radnotiszinhaz.hu).

A tavalyi sikeres Bekvart koncert után most a Szakértők zenekart hívták meg záróakkordként, velük zenél majd a társulat két színésze is, Lovas Rozi, Pál András és egy különleges vendég, Závada Pál. A Szakértők előtt lesz egy felvezetése a koncertnek, az Eleven hangok, amit már szintén ismerhet a közönség. Mindenen és mindenki zenélhet, hangokat adhat ki a színpadon a színészekkel együtt a közönség is, persze a hangmester, Kovács Marci irányítása alatt.

Lovas Rozi / Fotó: Radnóti Színház

Lovas Rozi / Fotó: Radnóti Színház

A RIM rajongókra is gondoltak, őket a Lengyel Intézetben várják a drámainstruktorok: Lakatos Dóra, Szendrey Gitta és Széplaki Nóra. Bárki, aki regisztrál, részt vehet a drámajáték foglalkozásokon, amiből hármat is tartanak három témában.

Az átváltozások deszkára című kiállítás megnyitója a Lengyel Intézetben lesz 15.00-kor, Kováts Adél és Bálint András közreműködésével. A részben felszedett színpaddeszkákra festettek, alkottak a színészek, művészek, dolgozók és mindazok, akiknek köze van a Radnótihoz. A színház állandó plakáttervezője, Tóth Andrej képzőművész deszkára festett alkotásaiból is látható egy válogatás, a harmadik pilléren pedig Dobos Tamás áll, az ő utánozhatatlan fotóival, amit egy speciális eljárással a színpaddeszkáinkra exponált. A kiállítás mellett a Radnóti Magazin is ekkor jelenik meg, benne kortárs írók a színház kérésére a komfortzóna köreit járják be, a társulat színészei érzékeny kérdésekre adnak kitárulkozó válaszokat, a leendő bemutatók alkotóival pedig személyes hangvételű interjúkat olvashatnak.

A részletes program itt található, karszalagot ide kattintva vásárolhat.