Odüsszeusz bolyongásai – Bábos kalandjáték készül a Stúdió K-ban

2018 szeptember 15. szombat, 7:34

A Homérosz eposza nyomán készült előadást Németh Ilona rendezi, a bemutatót szeptember 23-án tartják.

Fotó: Stúdió K

Fotó: Stúdió K

Ajánló a darab elé:

Ott, ahol szaladnak a szőlőszemek, ahol feketéllnek az olajbogyók, ahol a narancsok nem hógolyók: ott mesélik Odüsszeusz történetét. Odüsszeuszét, akitől megremegett a hegyekben az érc, léptétől még az emberevő óriás is félt. Kezében csak úgy táncolt az íj és repült a vessző, eltalált vele mindent, amit a görög hős kiötölt. Hatolt. Hetelt. De hiába volt csavaros az esze, a trójai háború után a tengeren rekedt. Szigetről-szigetre vándorolt hajójával, hogy hazaérjen végre, de az istenek nem szeretik az egyszerűséget. Csábították szirének, ugattak rá Szkülla-kutyák, Odüsszeusz viszont minden bajból kivágja magát, hogy újra lássa családját. De hazajutni nehezebb néha, mint elindulni.

Fotó: Stúdió K

Fotó: Stúdió K

Szereplők: Sipos György, Nyakó Júlia, Homonnai Katalin, Pallagi Melitta, Lovas Dániel, Spilák Lajos, Fodor Tamás. Zeneszerző: Spilák Lajos. A rendező munkatársa: Krecz Krisztina, Máthé Tekla. Fény: Major Mátyás. Tervező-rendező: Németh Ilona. Homérosz eposza nyomán írta: Tóth Réka Ágnes.

Fotó: Stúdió K

Fotó: Stúdió K

Előadás időpontok:
2018. szeptember 22. (szombat) 11:00 – Nyilvános főpróba. (A Színházak Éjszakája eseménye, részvétel karszalaggal, helyfoglalás érkezési sorrendben.)
2018. szeptember 23. (vasárnap) 11:00 – BEMUTATÓ
2018. október 7. (vasárnap) 15:00
2018. október 21. (vasárnap) 11:00

Az előadás időtartama: 75 perc, egy szünettel.