Tünet Együttes: Az eredeti szereposztásban látható a Burok

2018 szeptember 15. szombat, 12:31

A Sóvirág 70. előadásához érkezik, visszatér Szabó Réka harmadik szóló darabja, a művészeti vezetővel személyesen is találkozhatnak a nézők. Sűrű programmal nyitja a Tünet Együttes az őszi évadot.

Tünet Együttes: Soharóza

Tünet Együttes: Soharóza

A Sóvirág – avagy a létezés eufóriája c. duó szeptember 15-én ünnepli 70. előadását, szeptember 20-án a Színházi Kritikusok Céhe díjátadóján kísértenek majd a régi Tünet előadások karakterei, szeptember 30-án pedig a Táncpark rendezvényen tűnik fel a Tünet kommandó a Te szemét-szabadtéri nagytakarítás és szenny esztrád performansszal.

Október 11-én visszatér Szabó Réka 3. szóló darabja, az Ez mind én leszek egykor a Jurányi Inkubátorházba. A performansz őszinte, személyes leltár, amelyben egyszerre van jelen a kislány, a középkorú nő és az öregasszony. Mint ahogy elaludni sem lehet izomból, a toronyból sem könnyű kijutni, ahova magunkat zártuk.

Tünet Együttes: Ez mind én leszek egykor

Tünet Együttes: Ez mind én leszek egykor

A Burok – a táguló idő összehúzódásai c. előadás a nyári veszprémi és szegedi fesztiválokat megjárva, szeptember 25-én negyedik alkalommal születik újra a Trafó közönsége előtt. Az őszinte, intim, egyszerre érzelmes és groteszk darab a szülés élményét próbálja felidézni, elemezni, megmutatni, kifordítani mindazt, ami a csukott szemeken, a bőrön, a tudattalanon belül történt, testtel, szóval és képpel. A darab a táncosok saját élményeire épül, Dányi Viktória szülés utáni visszatérésével most újra az eredeti szereposztásban látható.

Tünet Együttes: Burok

Tünet Együttes: Burok

Az évadnyitó előadás után Szabó Rékával, a társulat művészeti vezetőjével találkozhatnak az érdeklődők. Többek között arról beszélgetnek, hogy miért tabu a szülésről beszélni? Fontos-e a kritikai megjelenés? Elgondolkodtatni vagy szórakoztatni akarunk? Függetlenek-e a függetlenek? Hogy készülünk ma egy színházi évadra? Lesz-e új bemutató? Mindenkit szeretettel várnak. Az előadás szeptember 25-én 20.00 órakor a Trafó nagytermében, a beszélgetés a darab után, a kávézóban 21:30-tól kezdődik.