Nők a Láthatáron

2018 szeptember 17. hétfő, 7:00

A Bohócok a Láthatáron Csoport nevet változtatott és Láthatáron Csoport néven működik tovább az évad második felétől.

„Szép gyermek. Az orra erős karakterre utal. Később nem szeretnék összeveszni vele.“

(Kincses Réka: A megmentő)

A tervek szerint továbbra is lesz bohócos gyerekelőadásuk a repertoáron – mint jelenleg a Banyamosoda -, de mostantól a kamaszokra és a felnőttekre fókuszálnak. A felnőtt előadásokban is komédiáznak néha, mint az évadban a Kugler Art Szalonban október 12-én és 15-én ismét műsorra kerülő, Én, te mi- színházi tárlatvezetés a párkapcsolatokról című darabban, de témáik többsége komoly lesz, és az előadások formanyelve realista, illetve abszurd. A vadiúj honlapon is hírt adnak a változásokról (www.lathataroncsoport.hu), a facebookon pedig Láthatáron Csoport néven találhatók.

Immár Láthatáron Csoport néven az első bemutató és évadnyitó buli szeptember 22-én 19.00-tól lesz a B32 Kultúrtér és Galériában (Bp. XI., Bartók Béla út 32.). A megmentő című új előadást négy női alkotó készítette, fontos szerepet játszik benne egy orr és két nővér különös történetét tárja a közönség elé. Két testvérét, akik nem voltak jóban, sőt gyűlölték egymást, leginkább a nővér a húgát, már annak megszületésétől, mert a kistesó nem olyan lett, mint amilyennek várta. Elszakadtak, más-más országban éltek, aztán újra találkoztak és visszatekintettek a közös gyökereikre és életük alakulására. A színházi társulás ezúttal is személyes történeten keresztül kutatja a társadalmi összefüggéseket és a konfliktusokat, feltérképezve az egymás felé vezető utak lehetőségeit.

Az előadás alkotói: Kincses Réka író, dramaturg, a Pentheszileia-program rendezője (Vígszínház); Szabó Veronika, rendező (a nagy sikert aratott Queendom alkotója) ; Feuer Yvette és Alida Bevk színészek és színházi alkotók.

Az előadás után 20.30-tól buli lesz a „nem csak az a szép, ami pisze” jegyében. Miss Mizi hangzsonglőr extravagáns és hiperérzékeny női szettel és orr live act-tel várja az előadás közönségét. Dresszkód: egyszerűen az orr maga, akár a naturális szépségében, de bármilyen modern orrékszerrel, népi orrdísszel, orrfestéssel, orrjelmezzel díszítve. A legjobb ötlet bohócorrot nyer a társulat előző nevének emlékére.

A Megmentő című előadást október 24-én ismétlik a B32-ben. Előadás után a 15 évvel ezelőtt alapított Tűsarok szerkesztője Artner Szilvia Sisso és a jelenkori Üvegplafon női média képviselője Puskás Panni beszélgetnek az alkotókkal.

Kultur Márta