Színházak Éjszakája – Varietéműsor és kulisszajárás a Játékszínben

2018 szeptember 18. kedd, 13:40

Nyíltszíni Menopauza próba, varietéműsor táncosnőkkel és bűvésszel, kulisszajárás és turnébusz – csak néhány program a Játékszín szeptember 22-i kínálatából. A Színházak Éjszakáján sokak mellett Benedek Miklós, Gálvölgyi János, Ungár Anikó, Hirtling István és Nagy Sándor szórakoztatja a közönséget.

Hernádi Judit, Szulák Andrea, Náray Erika, Tóth Enikő / Játékszín: Menopauza / Fotó: Juhász G. Tamás

Hernádi Judit, Szulák Andrea, Náray Erika, Tóth Enikő / Játékszín: Menopauza / Fotó: Juhász G. Tamás

A Teréz körúti színház évek óta kedvelt állomása a Színházak Éjszakájának. Idén ismét színes programokkal készülnek, már délután háromtól. A Bock Színpad első programja a Mesedélután, melynek szereplői Hapci Benő, Mirr-Murr, Pom Pom, Oriza Triznyák, valamint Földes Eszter, Grisnik Petra és Pusztaszeri Kornél.

Ugyancsak háromkor kezdődik az első Kulisszajárás, amely háromnegyed óránként invitálja a vendégeket informatív túrára a kulisszák mögé, ahol fel-felbukkan néhány meglepetésvendég. Ha valaki turnébusszal szeretne utazni, azt is megteheti: ugyancsak 15 órától indulnak a járatok, az első a Játékszíntől a Karinthy Színházig, majd óránként ingázik, mindig más színészpárossal a fedélzeten. A városnézés közben Balázsy Panna készít élő interjút a művészekkel, többek közt Tallós Ritával és Tóth Enikővel, Zsurzs Katival és Gubás Gabival, buszra száll Botos Éva és Szirtes Balázs, de a két igazgató, Bank Tamás és Karinthy Márton sem marad le a turnéról.

Négytől felpörög a hangulat a Bock Színpadon, ismét lesz Vers a’la carte, ami minden évben kedvenc. A szórakoztató verses programot ismét Hirtling István vezeti, aki a közönség játékos kedvű tagjaival közösen instruálja színésztársait. Improvizációs szavalásuk rendre féktelen nevetésbe fullad.

17 órától Házibuli a Bockon – Csonka Pici slágergyűjteménye kiváló felvezetés a nagyszínpad három előadása előtt, garantáltan megalapozza a hangulatot, amely az estébe nyúlva csak fokozódik. A Randikutya című amerikai musical szereplői – Solti Ádám, Nagy Balázs, Puskás Peti, Tóth Angelika és Foki Veronika – ugyancsak vendégekkel érkeznek, ami persze állati meglepetés lesz.

Este nyolctól először kap ízelítőt a közönség a Játékszín októberi bemutatójából, amit hetek óta hatalmas érdeklődés övez. A Menopauza nyilvános próbáján olyan meglepetést kap a közönség, amilyenre a sokat látott Teréz körúti teátrum falai között még nem volt példa. Négy díva: Hernádi Judit, Náray Erika, Szulák Andrea és Tóth Enikő minden tabut ledönt a változókorral kapcsolatban. De hogy hogyan, azt elképzelni nem lehet – látni kell.

Vadulás után vissza a békeidők klasszikus szórakoztatásához: 21 órától Kamara Varieté a nagyszínpadon. A legendás műfajt visszahozzuk egy villanásra, megidézzük Kellért, Hacseket és Sajót, akik ugyancsak a Teréz körút 48. közönségét mulattatták valaha. Az est konferansziéja Gálvölgyi János, fellép többek közt Benedek Miklós, Lévay Viktória, Szőlőskei Tímea és Ungár Anikó, lesz zsonglőr, és természetesen elragadó táncosnők.

 
 

Kapcsolódó anyagok