Színházak Éjszakája – Varietéműsor és kulisszajárás a Játékszínben

2018 szeptember 18. kedd, 13:40

Nyíltszíni Menopauza próba, varietéműsor táncosnőkkel és bűvésszel, kulisszajárás és turnébusz – csak néhány program a Játékszín szeptember 22-i kínálatából. A Színházak Éjszakáján sokak mellett Benedek Miklós, Gálvölgyi János, Ungár Anikó, Hirtling István és Nagy Sándor szórakoztatja a közönséget.

Hernádi Judit, Szulák Andrea, Náray Erika, Tóth Enikő / Játékszín: Menopauza / Fotó: Juhász G. Tamás

Hernádi Judit, Szulák Andrea, Náray Erika, Tóth Enikő / Játékszín: Menopauza / Fotó: Juhász G. Tamás

A Teréz körúti színház évek óta kedvelt állomása a Színházak Éjszakájának. Idén ismét színes programokkal készülnek, már délután háromtól. A Bock Színpad első programja a Mesedélután, melynek szereplői Hapci Benő, Mirr-Murr, Pom Pom, Oriza Triznyák, valamint Földes Eszter, Grisnik Petra és Pusztaszeri Kornél.

Ugyancsak háromkor kezdődik az első Kulisszajárás, amely háromnegyed óránként invitálja a vendégeket informatív túrára a kulisszák mögé, ahol fel-felbukkan néhány meglepetésvendég. Ha valaki turnébusszal szeretne utazni, azt is megteheti: ugyancsak 15 órától indulnak a járatok, az első a Játékszíntől a Karinthy Színházig, majd óránként ingázik, mindig más színészpárossal a fedélzeten. A városnézés közben Balázsy Panna készít élő interjút a művészekkel, többek közt Tallós Ritával és Tóth Enikővel, Zsurzs Katival és Gubás Gabival, buszra száll Botos Éva és Szirtes Balázs, de a két igazgató, Bank Tamás és Karinthy Márton sem marad le a turnéról.

Négytől felpörög a hangulat a Bock Színpadon, ismét lesz Vers a’la carte, ami minden évben kedvenc. A szórakoztató verses programot ismét Hirtling István vezeti, aki a közönség játékos kedvű tagjaival közösen instruálja színésztársait. Improvizációs szavalásuk rendre féktelen nevetésbe fullad.

17 órától Házibuli a Bockon – Csonka Pici slágergyűjteménye kiváló felvezetés a nagyszínpad három előadása előtt, garantáltan megalapozza a hangulatot, amely az estébe nyúlva csak fokozódik. A Randikutya című amerikai musical szereplői – Solti Ádám, Nagy Balázs, Puskás Peti, Tóth Angelika és Foki Veronika – ugyancsak vendégekkel érkeznek, ami persze állati meglepetés lesz.

Este nyolctól először kap ízelítőt a közönség a Játékszín októberi bemutatójából, amit hetek óta hatalmas érdeklődés övez. A Menopauza nyilvános próbáján olyan meglepetést kap a közönség, amilyenre a sokat látott Teréz körúti teátrum falai között még nem volt példa. Négy díva: Hernádi Judit, Náray Erika, Szulák Andrea és Tóth Enikő minden tabut ledönt a változókorral kapcsolatban. De hogy hogyan, azt elképzelni nem lehet – látni kell.

Vadulás után vissza a békeidők klasszikus szórakoztatásához: 21 órától Kamara Varieté a nagyszínpadon. A legendás műfajt visszahozzuk egy villanásra, megidézzük Kellért, Hacseket és Sajót, akik ugyancsak a Teréz körút 48. közönségét mulattatták valaha. Az est konferansziéja Gálvölgyi János, fellép többek közt Benedek Miklós, Lévay Viktória, Szőlőskei Tímea és Ungár Anikó, lesz zsonglőr, és természetesen elragadó táncosnők.