A vándorkutya – Abszurd pszicho-thriller a Vígben Halász Judittal

2018 szeptember 23. vasárnap, 7:34

Pass Andrea darabjának ősbemutatóját október 5-én tartják a Házi Színpadon a szerző rendezésében.

Halász Judit, Pető Kata / A vándorkutya - olvasópróba / Fotó: Vígszínház

Halász Judit, Pető Kata / A vándorkutya – olvasópróba / Fotó: Vígszínház

Minden hétvégén más család gondoskodik Vándorkutyáról. Imádják a gyerekek, de minden szülő másképpen fogadja. Hiszen Vándorkutya mindent lát! És mindent kiszimatol!

Pass Andrea drámaíró abszurd pszicho-thrillerét a Vígszínház számára írta. A társulattal először dolgozik, darabját maga rendezi. A főbb szerepekben Halász Judit mellett Majsai-Nyilas Tünde, Tar Renáta, Karácsonyi Zoltán és Gilicze Márta látható. Vendégművészként köszönthetjük Hirtling Istvánt, Petrik Andreát és Jászberényi Gábort.

Karácsonyi Zoltán, Majsai-Nyilas Tünde, Petrik Andrea / A vándorkutya - olvasópróba / Fotó: Vígszínház

Jászberényi Gábor, Majsai-Nyilas Tünde, Petrik Andrea / A vándorkutya – olvasópróba / Fotó: Vígszínház

“Színháztörténészként végeztem, és nagyon úgy tűnt, hogy elméleti pályán maradok, szerettem is, munkát is ajánlottak a tanáraim, de ötödévben ösztöndíjjal eljutottam egy londoni egyetemre, ahol a gyakorlaton keresztül tanították az elméletet, tehát rendezni kellett. A Hamletből dolgoztunk, eleinte közösen ötleteltünk az ottani diákokkal, és úgy alakult, hogy többnyire az én javaslataimat csináltuk meg. Végül abban a szituációban találtam magam, hogy én instruálom a többieket. Akkor és ott vált világossá számomra, hogy engem ez sokkal jobban érdekel, mint az elmélet. Amikor hazajöttem, elkezdtem keresni a lehetőséget, hogy tudnám ezt folytatni. Mivel győri vagyok, elkezdtem dolgozni a Győri Nemzeti Színház stúdiósaival, akik rábeszéltek, hogy jelentkezzem a Színművészetire. Harmadrostáig jutottam, majd Londonban is felvételiztem rendező-szakra, ott az utolsó fordulóra is behívtak. Ezzel egyidőben beajánlottak Pintér Bélához, aki asszisztenst keresett. Három és fél évig dolgoztam vele, ebben az időszakban nem rendeztem semmit, csak figyeltem őt” – mesélte korábban a kezdetekről Pass Andrea.

A vándorkutya - olvasópróba / Fotó: Vígszínház

A vándorkutya – olvasópróba / Fotó: Vígszínház

Pass Andrea
A VÁNDORKUTYA

Ősbemutató | Házi Színpad, 2018. október 5.

Játsszák:
Halász Judit, Hirtling István, Petrik Andrea, Tar Renáta, Karácsonyi Zoltán,
Gilicze Márta, Majsai-Nyilas Tünde, Jászberényi Gábor

Rendező: Pass Andrea