Rákparák – Tabufeszegető beszélgetéssorozatot indít a PanoDráma

2018 szeptember 30. vasárnap, 12:32

Az első alkalomra a Katonában kerül sor október 10-én.

 

A PanoDráma ajánlója:

A rákról fogunk beszélgetni. Nyíltabban és tárgyilagosabban, mint Magyarországon szokás.

Célunk a rákhoz kapcsolódó stigmától való megszabadulás, annak a félreértésnek a feloldása, hogy a rákdiagnózis — fajtától, stádiumtól, a beteg korától és általános fizikai és pszichés állapotától függetlenül — egyenlő volna a halálos ítélettel (az időben felfedezett mellrák például szinte teljes biztonsággal gyógyítható), az érintettek (betegek és hozzátartozók) szorongásának oldása és a felvilágosítás.

Fotó: PanoDráma

Fotó: PanoDráma

Vendégeink szakmájuk legjobbjai lesznek: sebészek, onkológusok, radiológusok, pszichológusok, de ápolók, gyógyult betegek és hozzátartozók is megfordulnak majd nálunk.

Szó lesz a szűrések fontosságáról és arról, hogy melyikre kinek és mikor van szüksége, a betegek jogairól és arról, hogy tudunk legjobban kiállni érdekeinkért, végigvesszük a lehetséges kezeléstípusokat hátrányaikkal és előnyeikkel, az ún. alternatív gyógyászati megoldásokat (ki fog derülni, mi segít valóban, és mi az, ami egyenesen káros), lesz szó immunterápiáról és a legújabb tudományos felfedezésekről, célzott daganatterápiáról és sok minden másról.

Merjünk kérdezni. Tudjunk felelősen tájékozódni. Tanuljuk meg magunkat képviselni. Ebben is segít beszélgetéssorozatunk.

A sorozatot szerkesztik: Gaal Ilona, Garai Judit, Hárs Anna és Lengyel Anna. A beszélgetéseket vezetik: Gaal Ilona, újságíró és orvoskommunikációs szakértő és Lengyel Anna, a PanoDráma vezetője, aki maga is rákbeteg

További részletek folyamatosan a PanoDráma Facebook-oldalán.

Rákparák
A PanoDráma tabufeszegető beszélgetéssorozata
2018 október – 2019 május

1. alkalom: Bevezető és orvoskommunikáció
vendégünk: Prezenszki Zsuzsa pszichoonkológus
2018. október 10.  17:00–18:30, Katona József Színház
A belépés ingyenes.