Újra 100 szavas budapesti történeteken könnyezhetünk kacagva

2018 október 06. szombat, 11:22

Ismét láthatja a közönség a rendkívül népszerű 100 szóban a Város című előadást, melyben Szilágyi Csenge és Nagy Dániel Viktor tolmácsolják civilek rövid írásait fővárosunkról. 2018. október 27-én a Mozsár Műhelyben kerül színre a sodró lendületű “stand up”, melyen sírhat is, nevethet is a néző – egy azonban biztos: mindenképpen remekül fog szórakozni. 
“Az este után talán örökre másképp fogunk nézni az Opera szphinxére, a Palatinus két medencéje között található órára, nem lepődünk meg, ha velünk is szembejön a 4-6-os villamoson a szokásos habókos utas, mosolyogva nézünk majd a Dunán ringatózó vendéglátós hajókra, mi is szégyelljük magunkat picit a Ferenciek terén, mikor ott ér minket a hajnal és megesik majd a szívünk a város vándor ószeresein is. Hihetetlen, hogy 100 szó és két ügyes “tolmács” elég ahhoz, hogy még percekig fel-felnevessünk, vagy párás szemmel révedjünk a színpad irányába. A szavaknak tényleg nagy erejük van… ahogy Budapestnek is.”

(részlet a We Love Budapest beszámolójából)

100 szóban Budapest a címe annak a projektnek, melyre bárki beküldheti saját pályázatát: maximum 100 szavas, személyes történeteket. Meglepően sokatmondó történetekbe tudják sűríteni mindennapi élményeiket a jelentkezők, írásaik által valóban megelevenedik előttünk egy bizonyos, jól ismert budapesti életérzés. Ha pedig elég frappáns a sztori, és színpadra kívánkozik, bekerülhet a 100 szóban a Város című előadásba is.

Szilágyi Csenge és Nagy Dániel Viktor előadásában több alkalommal láthatta már a közönség ezt a pörgő, hol vicces, hol elgondolkodtató, hol könnyeket előcsaló “stand up” performanszt. 2018. október 27-én, szombaton 19:30-kor újra műsorra tűzi az előadást a Mozsár Műhely. Aznap kiderül többek közt, mire emlékezteti az egyik történetírót az Operaház szfinx szobra, mi lett a vége egy Palatinus-ra megbeszélt randinak, hogyan émelyíthet valakit az, ha felpróbál pár cipőt, vagy hogy mi is az a panorámakuka…

Némelyik 100 szavas történethez új videóspotok is forognak. Az első, Csodahere címet viselő sztori kisfilmjét itt lehet megnézni. A 100 szóban a Város Youtube-csatornája, rajta az összes eddig elkészült spottal pedig itt található.

Nagy Dániel Viktor szerelemgyerekének tartja a projektet, a történetek közül pedig nehezen választ kedvencet, de azt szereti bennük, hogy mindegyik középpontjában az ember áll, még ha a közegük Budapest is. “Az, hogy budapestiként hallgatjuk őket, és tudjuk, hogy a történetben szereplő 4-es 6-os villamos vagy a 9-es busz hol közlekedik, vagy hogy hol van az Astoria, csak plusz” – nyilatkozta korábban.