El Kazovszkij-kiállítás is nyílik az Átriumban

2018 október 15. hétfő, 10:16

Két új előadás látható a Mentőcsónak repertoárján, fiatal roma művészek tartanak csapatépítő tréninget magyar állampolgároknak,  El Kazovszkij műveiből pedig Alföldi Róbert hoz létre kiállítást az Átrium Film-Színház novemberi programjában.

Majdnem 20 (A kiképzés) / Fotó: Schiller Kata

Majdnem 20 (A kiképzés) / Fotó: Schiller Kata

Az Őrült Nők Ketrecével (november 1–2.) és a Titkaink című Pintér Béla-előadással (november 3–4.) induló hónapban visszatér az Átriumba a kiképzés műfajmeghatározással futó, az évad elején a nyíregyházi VIDOR Fesztiválon is sikerrel vendégszerepelt Majdnem 20 című Tasnádi István-darab (5-én este). Az Így szerettek ők sorozatban Márai Sándor szerelmeit idézik fel az író szerepében Bálint Andrással (23-án este), a Krizshow-ban Krizsó Szilvia vendégei Dés László és Spiró György lesznek (27-én este).

Mentőcsónak Egység: Menekülj okosan!

Mentőcsónak Egység: Menekülj okosan!

Két új előadás látható a Mentőcsónak Egység repertoárján a visszatérő Szociopoly (20., 29.), a Cím nélkül (30.) és a Menekülj okosan! (13.) mellett. A Tudás Hatalom csoporttal együttműködésben mutatják be a Cigány magyar című előadást, amelynek műfaja: csapatépítő tréning magyar állampolgároknak. A fiatal roma művészekből álló, hat éve alakult csoport tagjai a társadalom egészét megszólító rap- és slamszövegek, fórumszínházi előadások és hátrányos helyzetű gyerekekkel való közös alkotások után ezúttal saját emlékeiket dolgozzák fel egy előadásban, olyan eseményekről beszélnek, amelyekről a híradó elmulasztott beszámolni. Az előadás szövegét a társulat és Horváth Kristóf írta, a produkció rendezője Császi Ádám. A bemutatóra november 24-én kerül sor. November 17-én a Proscenion Drámaszínpad többszörös díjnyertes előadása, a Megáll az idő lesz látható a 123-as laborban. Nyulassy Attila rendezése Gothár Péter és Bereményi Géza legendás filmjének mai szemléletű feldolgozása. Az Átrium Galériában az idén tíz éve elhunyt El Kazovszkij műveiből hoz létre kiállítást Alföldi Róbert, amelynek megnyitójára november 22-én kerül sor.

Bánya Kelemen Barna, Hernádi Judit / A félelem megeszi a lelket

Bánya Kelemen Barna, Hernádi Judit / A félelem megeszi a lelket

Mindezek mellett a nagy kedvencek is újra láthatóak az Átriumban. A színikritikusok díját elnyert Hernádi Judit főszereplésével futó A félelem megeszi a lelket című Fassbinder-filmadaptáció kétszer (7-én este, 24-én délután), a Pécsen betiltott válságkomédia, az Igenis, miniszterelnök úr! négyszer (10-én délután és este, 19-én és 22-én este), legutolsó bemutatójuk, a darab eredeti újraértelmezéseként számon tartott Chicago négyszer (17-én délután és este, 20-án és 21-én este), Yasmina Reza házaspárbajként definiált komédiája, Az öldöklés istene kétszer (9-én este, 25-én délután), Bodó Viktor expresszvonat-gyorsaságú pszicho-thriller-krimi-komédiája, A Krakken művelet kétszer (18-án délután és este) szerepel az Átrium novemberi műsorán. Molnár Ferenc egyfelvonásosát, az Alföldi Róbert számára bravúrszerepet biztosító Egy, kettő, három című vígjátékot két budapesti előadása (8-án délután és este) mellett Pakson is eljátsszák (30-án). Pintér Béla és Társulata e hónapban két-két alkalommal játssza a Kaisers TV, Ungarn (11–12-én) és a Tündöklő Középszer (13–14-én) című előadást, és háromszor lesz látható A Sehova Kapuja (28. és 30 között esténként).

Az Átrium Film-Színház részletes novemberi műsora itt olvasható.