A Vidor Fesztiválon aratott sikere után újra az Átriumban a Majdnem 20

2018 október 20. szombat, 15:30

A Majdnem 20 című előadás a 2016-os Ördögkatlan Fesztiválon készült el, és azóta csak még aktuálisabbávált.

Az előadásról:

Tasnádi István írt könnyfakasztóan humoros darabot a színészek improvizációiból, akik egykor még gyerekszínészként tűntek fel Vidovszky György előadásaiban a Bárka színpadán. Az előadás kirobbanó sikerrel szerepelt a 2017-es DESZKA Fesztiválon, és a 2018-as VIDOR Fesztiválon, november 5-én pedig újra az Átriumban látható

A történet szerint egy csapat fiatal elbarikádozza magát a bezárásra ítélt Bárka Színházban, és nem hajlandó elhúzni onnan, nem használ sem jó szó, sem fenyegetés. A patthelyzetet az Új Fenntartó (Közszolgálati Egyetem) végül egy nagyvonalú ajánlattal kívánja feloldani…

Majdnem 20 / Fotó: Schiller Kata

Kirtikák a darabról:

„Ezek a srácok, Vidó és Tasi irányításával totálisan elkerülték a múltat megszépítő üres nosztalgiázást. Helyette létrehoztak egy pörgő, pontos, tragikomikus történetet, egy olyan előadást, amelyik szellemiségében idézi meg a hajdanvolt Bárka legszebb időszakát és közben reflektál a világra, amelyben élünk és persze önmagukat sem kímélik.” (Szikszai Rémusz)

Majdnem 20 / Fotó: Schiller Kata

„…fanyar humor, abszurdba hajló groteszk stílus. S miközben dől a néző a röhögéstől, egyre keserűbb lesz a szája íze.” (Nánay István, revizoronline)

Majdnem 20 / Fotó: Schiller Kata

„A Majdnem 20 Tasnádi István frenetikus szövegével és egységesen színvonalas színészi teljesítményével mélyen megérintett, mert arra az emberi készségre figyelmeztet, hogy nem a szabadság az ideálunk, hanem a garantált biztonság, bármilyen kisstílű vagy megalázó legyen is az.” (Visky András, Deszka Fesztivál)

Majdnem 20 / Fotó: Schiller Kata

“Rég történt meg, hogy csuklásig nevettem színházban, és ezt a mutatványt bizony nem habkönnyű semmiségen, hanem a Majdnem 20 ősbemutatóján sikerült abszolválni. Pedig a Majdnem Színház nem tévedt bohózati utakra, hanem holt-aktuális, nyomasztó kérdésekről: hatalom, civilség és művészet viszonyáról, elnyomásról, az emberek megvásárolhatóságáról, a tett haláláról beszél.” (Hegedűs Barbara, cultura.hu)

Majdnem 20 / Fotó: Schiller Kata

„A darab, kontrollálatlan nevetésre késztet szinte végig, s úgy szór el belsős poénokat, hogy nem érzi kívülállónak magát az a néző sem, aki eddig a bárkától távoli vizeken hajózott. (…) Percekig arra sem voltam képes, hogy zsebkendőt találjak a táskámban, annyira rázott a nevetés. Erre tehát érdemes felkészülni!” (Megyesi-Horváth Borbála, haon.hu)

Majdnem 20 / Fotó: Schiller Kata

Majdnem 20 – (A kiképzés)

Író: Tasnádi István
Rendező: Vidovszky György

Létrehozzák-játsszák:
Farkas Dénes, Molnár Áron, Kovács Gergely, Császár Réka,
Sipos Viki, Egri Bálint, Blahó Gergely, Bárdi Gergő

Hegedű: Czitán Róbert
Fény: Ilyés Róbert Leó

És aki nem hiányozhat: Gyevi-Bíró Eszter

  1. november 5. 19:30 – Átrium Film Színház