70 éve a pályán – Így köszöntötte Galambos Erzsit a József Attila Színház

2018 október 29. hétfő, 14:44

Október 26-án ünnepelte a József Attila Színház társulata Galambos Erzsit, aki épp hetven éve lépett először a világot jelentő deszkákra.

Fotó: József Attila Színház

Fotó: József Attila Színház

Nemcsák Károly igazgató és Zöld Csaba konflissal hozta a művésznőt az ünnepi előadásra. Galambos Erzsi a fogatról leszállva csak ennyit mondott: még sosem utazott konflison a pesti éjszakában, szívesen indul minden este hamarabb, ha lófogaton érkezhet. A színház művészei szerenáddal várták az ünnepeltet. Felcsendültek kedvenc dallamai, majd a nézők vastapsa közepette indult el a kulisszák mögé.

Fotó: József Attila Színház

Fotó: József Attila Színház

A Veszek egy éjszakát című előadás végén Hegedűs D. Géza, a Színház és Filmművészeti Egyetem rektorhelyettese köszöntötte és méltatta a rubin diplomás Galambos Erzsit. Rónai Pál, az Operettszínház karnagya, mint pályatárs és mint a Színházi Dolgozók Szakszervezetének elnökségi tagja köszöntette az ünnepeltet. Fila Balázs és Ömböli Pál a Boldogság duettel lepte meg Erzsikét.

Fotó: József Attila Színház

Fotó: József Attila Színház

A József Attila Színház társulata pedig egy végeláthatatlan számsorral azonosított csillagot regisztrált; így ezentúl a hazai színjátszás egyik legnagyobb fényessége nem csak a színpadon, hanem az égen is tündököl.