A császárfiú álma – Különleges kínai mesét mutat be a Kolibri Színház

2018 november 13. kedd, 15:00

A zenés mesejátékot Jókai Mór A leaotungi emberkék című meséje nyomán Horváth Péter írta és Novák János állította színpadra, aki egyúttal az előadás zeneszerzője is. A bemutatót november 17-én tartják.

A császárfiú álma / Fotó: Kolibri Színház

A császárfiú álma / Fotó: Kolibri Színház

Csia Csingi császár tizenöt esztendős, amikor apja halálával a nagy kínai birodalom trónjára lép. A koronával együtt mindjárt feleséget is kell vennie, ám ő a hagyománnyal szakítva nem engedi, hogy anyja, az özvegy császárné válassza ki a jövendőbelijét, hanem maga indul a keresésére. Csia Csingi álmában többször megjelenik a messzi Leaotung tartomány hercegnője, és Liu-Liu is álmodik az ifjú császárral. Szívükben szerelem ébred – de vajon létezik-e az ismeretlen másik, bármilyen messze, a kínai császárság végtelen földjén? Sok nehézség után egymásra találnak, álmuk mégse válhat valóra…

„Míg a Jókai műve csak a császárfiú történetét mutatja be, mi a lány útját is végigkövetjük. Így egyfajta tükörtörténetet jelenítünk meg a színpadon” – árulta el Novák János, aki elmondása szerint azért is tartja izgalmasnak ezt a darabot, mert Jókai egyedülálló, kínai témájú történetének színre viteléhez az augusztus végén Pekingben megrendezett ASSITEJ Világtalálkozón szerzett friss élményeiből is meríteni tud.

Nizsai Dániel / A császárfiú álma / Fotó: Kolibri Színház

Nizsai Dániel / A császárfiú álma / Fotó: Kolibri Színház

Az előadásban sokféle hagyományos kínai zene és ének hangzik el, a művészek klasszikus kínai hangszereket szólaltatnak meg, és kínai árnybábozás is megjelenik a kézi- és óriásbábok mellett. Az alkotók különleges atmoszférájú, látványos előadással szeretnék meglepni a gyerekeket.

A főbb szerepeket Nizsai Dániel, Michl Juli mv., Török Ági és Szívós Károly játssza. Az előadás báb-, jelmez- és látványtervezője Orosz Klaudia, a mozgástervező Lakatos János, a zenei vezető Kecskeméti Gábor, a szcenikus Farkas István. Novák János rendező munkáját Hajsz Andrea segíti.

Michl Juli / A császárfiú álma / Fotó: Kolibri Színház

Michl Juli / A császárfiú álma / Fotó: Kolibri Színház

A 7 éves kortól ajánlott előadás bemutatóját november 17-én 15 órakor tartják a Kolibri Színházban. További előadások: november 18., 19., 20.