Az ügy – Nyílt próbán leshetjük meg Ascher Tamás rendezését

2018 november 25. vasárnap, 15:07

December 1-én 11 órától tartják Az ügy – avagy a Normális Eljárás című előadás nyílt próbáját a Katonában. A belépés ingyenes, regisztrációt nem igényel.

Katona József Színház: Az ügy - avagy a Normális Eljárás / Fotó: Horváth Judit

Katona József Színház: Az ügy – avagy a Normális Eljárás / Fotó: Horváth Judit

Alexandr Szuhovo-Kobilin művének bemutatója december 19-én lesz a nagyszínpadon. Fordította: Radnai Annamária. Rendező: Ascher Tamás.

Szereplők: Takátsy Péter, Mészáros Máté m.v., Fekete Ernő, Bányai Kelemen Barna, Rujder Vivien, Pelsőczy Réka, Borsi-Balogh Máté e.h., Bezerédi Zoltán, Rajkai Zoltán, Baki Dániel m.v., Samudovszky Adrián e.h., Rohonyi Barnabás e.h., Major Erik e.h., Lengyel Benjámin e.h., Fröhlich Kristóf e.h., Váradi Gergely e.h.

„Korrupció sokféle van: létezik a falusias, hogy ne mondjam háztáji, mármár bukolikus korrupció; főleg természetben fizetik, s mint ilyen, jóformán nem is számít korrupciónak. Van aztán a kispályás megvesztegetés, ahol a csúszópénz származhat üzleti haszonból, vállalkozói nyereségből, örökségből, szóval, gyakorlatilag bármilyen szerzeményből. Azon az axiómán alapul, hogy szeresd felebarátodat mint tenmagadat; úgyhogy ha szereztél, osztozzál is – bár ez sem igazán megvesztegetés…” – olvasható az előadás ajánlójában.