Decemberben is várják az érdeklődőket a drámainstruktor hallgatók

2018 november 28. szerda, 11:08

A SzínMűVeletek a Színház – és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor szakos hallgatóinak műhelye. Az egyetemen művészetközvetítést és színházi nevelést tanuló hallgatók 2015 óta engednek betekintést az Ódry Színpadon aktuális munkáikba.

Fotó: SZFE

Fotó: SZFE

A drámainstruktor szakos hallgatók felhívása:

Minden alkalommal megosztjuk a minket foglalkoztató kérdéseket különböző formákkal kísérletezve, így nyitva szabad utat a közös gondolkodásra.

A Színpro a SzínMűVeletek legrégebb óta futó programja. Minden második pénteken drámajátékos gyakorlatok mentén foglalkozunk egy, az adott időszakhoz, vagy ünnephez köthető témával.

Fotó: SZFE

Fotó: SZFE

Legfrissebb programunk, a Labor alkalmával olyan foglalkozásokat próbálhatnak ki a résztvevők, amik egyetemi projektek keretében, vagy szabadidős csoportmunkában jöttek létre. Lehet találkozni már kipróbált és jól működő koncepciókkal, de alkalom nyílik kísérleti stádiumban lévőkbe is fejest ugrani, ahol fokozottan számítunk a kísérletezők meglátásaira, gondolataira.

Fotó: SZFE

Fotó: SZFE

A kisiskolásoknak szóló dramatikus játszóház, az Égigérő almafa az 5-8 éveseknek kínál játékos kikapcsolódást. A kaland során a kicsik különböző szerepekbe bújva megtanítanak minket fára mászni, segítenek túljutni a birodalmak ágas-bogas határán, kinyomozzák Nem-fontos-ország rejtélyét és elveszett barátunkat is megtaláljuk.

Fotó: SZFE

Fotó: SZFE

Az Associety egy önismereti társasjáték, amit a Dixit nevű kártyajáték ihletett, és drámás illetve pszichodrámás eszközökkel átdolgoztunk. Azoknak, akiket érdekelnek a tabutémák, a közösség és egyén viszonya, a társadalmi kondíciók és szerepek – vagy bármi más, hiszen az asszociáció szabad. Pszichológus: Kovács Zsuzsanna

Töretlen kíváncsisággal és izgalmas kalandokkal várunk minden kísérletezni vágyót decemberben is!