Doboz – Staféta-díjas előadás Bán Jánossal a Jurányiban

2018 november 28. szerda, 7:00

Kurta Niké és Tési Dóra Doboz című darabját Bán János főszereplésével mutatják be a Jurányiban december 7-én.

Tési Dóra és Kurta Niké / Fotó: Dömölky Dániel

Tési Dóra és Kurta Niké / Fotó: Dömölky Dániel

Egy apa, egy anya, három kamaszfiú. És egy apró lakás, ami a fiúk számára mégis a világot jelenti – ugyanis még sosem lépték át a küszöbét. Arccal a televízió felé, néhány videokazetta társaságában nőnek fel, és nem tudják, hogy amit látnak, nem a valóság. Meddig működhet egy rendszer, amelynek egyik pillére a hazugság, másik a szeretet? Ki lehet lépni egy ilyen világból? Vagy van, amikor már túl késő?

Kurta Niké és Tési Dóra darabja megtörtént eseten alapul. A Doboz ősbemutatójára 2018. december 7-én kerül sor a Jurányi Kamaratermében.

Tési Dóra korábban elmondta, a Doboz történetének kiindulópontja a The Wolfpack című dokumentumfilm. “A történet szerint az apa azért, hogy megóvja családját a fogyasztói társadalom borzalmaitól és a világban rájuk leselkedő veszélyektől, több mint 15 éve egyáltalán nem engedi ki őket a lakásból. Az anya és a három fiú gyakorlatilag egy dobozban él, semmilyen kapcsolatot nem tarthatnak a külvilággal. A fiúk a túlélésért játszani kezdenek: az apától kapott több száz videó kazetta alapján lejegyzik, megtanulják, majd saját készítésű karton kellékek segítségével megelevenítik a filmtörténet kultikus és klasszikusait” – mesélte a szerző.

STAFÉTA – Füge Produkció
Kurta Niké – Tési Dóra:
DOBOZ

Bemutató: 2018. december 7. 20.00 / Jurányi Ház

OSZKÁR Bán János
SÁRA Vasvári Emese
RUBEN Fehér Balázs Benő
HOLGER Fehér András
EGILL Kovács Domokos

Látványtervező: Bobor Ági
A látványtervező munkatársai: Illés Haibo, Vermes Nóri
Sound artist: Vranik Krisztián
Fénytervező: Almási Tamás
Közreműködő: Tasnádi Bence
Rendezőasszisztens: Boznánszky Anna
Dramaturg: Kurta Niké, Tési Dóra
Rendező: Varsányi Péter