Földi paradicsom – Előadás és beszélgetés a családmodellről a Trafóban

2018 november 30. péntek, 13:23

December 8-án látható legközelebb a KV Társulat Földi paradicsom című előadása, ami után az alkotók “Ez a mi családunk, ez a mi házunk” címmel beszélgetést tartanak Csáki Judit színikritikus moderálásával.

Csáki Judit

Caryl Churchill a kortárs dráma “nagyasszonya”, az egyik legtöbbet játszott kortárs szerző külföldön. A műveiért többször is Obie-díjjal jutalmazott, 2018-ban pedig Életmű-díjjal kitüntetett szerző a Földi paradicsomot 1979-ben írta. Csaknem 40 évvel később, 2017-ben került a darab magyar közönség elé.

Miért telt el ennyi idő? Hogyan reagál a hazai közönség a darabra és az előadásra? Az évszázadokon átívelő családtörténet témája univerzális: a darab a nő és a férfi családban betöltött szerepének kérdését két különböző társadalmi közegbe és korszakba helyezve vizsgálja. Vajon van remény egy korszerű és működő családmodellt kialakítani, amelynek minden tagja megbecsült és egyenrangú félként vesz részt a közösségben?

Ezekre a kérdésekre is keresi a társulat a választ december 8-án, amikor is az előadás után meghívott vendégük, Csáki Judit színikritikus moderálásával beszélgetnek az alkotókkal és a nézőkkel az előadásról, illetve Caryl Churchill művéről.

Szereplők: Urbanovits Krisztina, Szabó Zoltán, Messaoudi Emina, Terhes Sándor, Száger Zsuzsanna, Schmied Zoltán, Jászberényi Gábor.

Fordító: Upor László. Dramaturg: Bíró Bence. Versbetéteket fordította: Háy János. Produkciós asszisztens: Cseh Adrienn. Látvány: Giliga Ilka-Mucsi Balázs. Rendező: Ördög Tamás.

A következő előadás időpontja: 2018. december 8. 15:00, Trafó.