A Turay Ida Színházba érkezik a Hippolyt, a lakáj

2018 december 11. kedd, 14:08

December 15-én Mikó István rendezésében mutatja be a Hippolyt, a lakáj című zenés vígjátékot a Turay Ida Színház.

Schneider Mátyást Mikó István kelti életre, Hippolyt Frech Zoltán lesz. A vígjátékban mások mellett Hűvösvölgyi Ildikót, Szilvási Juditot, Pásztor Mátét, Benkő Pétert és Boros Zoltánt is láthatják.

A díszletet és a jelmezt Darvasi Ilona tervezte, a koreográfiát Borbély Krisztina jegyzi. Eisemann Mihály, Zágon István és Nóti Károly művét színpadra alkalmazta Vajda Anikó és Vajda Katalin.

„Holnaptól a hagymát is hagymával eszem” – ajánló a darab elé:

Schneider Mátyás fuvarozó egyik napról a másikra sikeres lesz. Gazdagságát azonban megkeseríti, hogy felesége egy grófi lakájt szerződtet, mert nagypolgári életet akar élni. Az arisztokrata családoknál szolgáló Hippolyt megjelenése az újgazdag Schneider-házban számos nevettető, mulatságos helyzetre ad alkalmat. A pedáns komornyik mellett további bonyodalmakat okoz Nagy András mérnök, aki szerelmes Terkába, ezért inkognitóban dolgozik a cégnél, hogy a főnök lánya közelében lehessen. Schneiderné azonban már kinézett Terkának egy “jó partit”: Makátshoz, a jó családból származó udvarlóhoz akarja adni. A dolgok persze – ahogy egy jó vígjátékhoz illik – a végén szépen elrendeződnek, s otthon a nézők nagy része nevetve idézi fel a ma már klasszikus mondatot: „holnaptól a hagymát is hagymával eszem”.