Újra látható Feledi János Hullámok előadása a Bethlenben

2018 december 27. csütörtök, 17:44

A novemberi sikeres bemutató után most újra látható lesz Feledi János vezette Feledi Project HULLÁMOK című előadása a Bethlen Téri Színházban.2019. január 12-én újra látható lesz a Bethlen Téri Színházban a Hullámok című produkció.  Az előadás Virginia Woolf azonos című könyve inspirálta, melyben hat ember belső monológját látjuk, akiknek életük a gyermekkortól az öregségig összefonódik. A történet egy bensőséges meditáció, intim kirakósjáték.

Benyomások, érzések, hömpölygő gondolatok önmagukról és másokról, látomások, melyek egyre mélyítik a képet a hullámzó világról.

Fotó: Jókuti György

Előadásról írták:

Vízhez és levegőhöz közelítő asszociációkat keltve az előadás valamiféle határvilágot teremt egy olyan világban, amely se nem föld, se nem ég, se nem test, se nem tudat – hanem mindezek közötti síkján megteremtett táncfolyam. (bethlenszinhaz.blogspot.com)

Feledi János koreográfiája számomra sok újat mutatott. Elfojtotta a táncosok feltörő érzelmeit, a szereplők magukból hozzáadott spontán emberi gesztusait. Művészei mintha faarccal léteztek a színpadon, csak a testek dolgoztak, csúcsra járatva. (izaszinhazbanjart.hu)

Erős az előadás kohéziós ereje, amelyet a mozdulatok, a színek és a hangok összhangja is jól kifejez. Az előadás formailag letisztult és harmonikus. A néző átadja magát az élménynek, de nem tudatosan van jelen: beszippantja az, amit lát (hátára veszik a hullámok), és dobálja, sodorja, míg egyszer csak – az előadás végére – partra vetődik. (tanckritika.hu)

Fotó: Jókuti György

Jegyek a következő linken elérhetőek: https://bethlenszinhaz.jegy.hu/

Előadók: Horváth Zita, Hoffmann Luca, Safranka-Peti Zsófia, Csizmadia Tamás, Frigy Ádám, Taba Benjamin

Zene: montázs

Világítás: Hepkó Miklós

Látvány, jelmez, koncepció: Feledi János

Koreográfus-rendező: Feledi János