Korhatáros felolvasószínház – Csáth Géza és Babits Mihály az Átriumban

2019 január 09. szerda, 13:22

Az új évben is folytatódik az Így szerettek ők felolvasószínházi sorozat, amely második évadját kezdte meg idén az Átriumban Nyáry Krisztián nagysikerű könyve nyomán. Ezúttal Babits Mihály és Csáth Géza szerelmi életébe kaphatnak betekintést az érdeklődők.

A január 15-i előadás Babits Mihály, Török Sophie és Szabó Lőrinc szerelmi háromszögének történetét meséli el, eredeti dokumentumok, levelek, visszaemlékezések, versek és szövegek segítségével. Babits Mihályt Fekete Ernő, Török Sophie-t Kiss Diána Magdolna, Szabó Lőrincet Bercsényi Péter alakítja.

A február 24-i előadás főhőse a magyar irodalom egyik legellentmondásosabb figurája, a mennyet és a poklot is többször alaposan bejáró alakja, Csáth Géza lesz, ez a színházi sorozat első olyan darabja, amit csak 18 éven felüli nézőinek ajánl a színház. Az előadásban Thuróczy Szabolcs mellett Trokán Anna lesz látható.

A felolvasószínházi sorozat a legismertebb magyar írók és költők művek és könyvek mögötti szerelmi életét mutatja be a Nyáry Krisztián által megírt történetek nyomán. A sorozat ötletgazdája Réczei Tamás rendező, aki az Eötvös Loránd Tudományegyetem bölcsészhallgatóinak kutatásai alapján készíti el az egyes előadások szövegkönyvét.