A gondnok – Alföldi Róbert ismét a Radnóti Színházban rendez

2019 január 13. vasárnap, 7:00

Az átalakítások miatt idén hat különböző helyszínen játszó Radnóti Színház február 24-én eredeti játszóhelyén mutatja be a Nobel-díjas angol drámaíró darabját.

Schneider Zoltán, László Zsolt, Pál András / Fotó: Falus Kriszta

Schneider Zoltán, László Zsolt, Pál András / Fotó: Falus Kriszta

A Radnóti Színház ajánlója:

Pinter egyik legtöbbet játszott drámája három férfi egymáshoz fűződő feszült, sokszor abszurdba hajló kapcsolatát meséli el. A darabot a színház felkérésére Totth Benedek újrafordította.

Alföldi Róbert / Radnóti Színház: A gondnok - olvasópróba / Fotó: Falus Kriszta

Alföldi Róbert / Radnóti Színház: A gondnok – olvasópróba / Fotó: Falus Kriszta

Mick és Aston testvérek. Micknek van egy romos háza, és Aston, cserébe, hogy ott lakhat, elvállalja, hogy felújítja azt. Aston egy napon megment egy kocsmai verekedéstől egy hajléktalan férfit, Daviest, és hazaviszi magával. Davies hamar berendezkedik, ő lesz a ház gondnoka.

Alföldi Róbert, Schneider Zoltán / Radnóti Színház: A gondnok - olvasópróba / Fotó: Falus Kriszta

Alföldi Róbert, Schneider Zoltán / Radnóti Színház: A gondnok – olvasópróba / Fotó: Falus Kriszta

Davies azonban egyre többet akar, és furcsa hatalmi játszma indul el a három férfi között. Fokozatosan elmosódik, hogy ki kihez hűséges, és ki mit birtokol. A harcnak nem csak az a tétje, hogy melyikük uralkodik végül a többiek fölött, hanem az is, hogy egymáshoz közel kerülve mennyire tudják megőrizni önmagukat, saját személyiségük integritását.

Alföldi Róbert / Radnóti Színház: A gondnok - olvasópróba / Fotó: Falus Kriszta

Alföldi Róbert / Radnóti Színház: A gondnok – olvasópróba / Fotó: Falus Kriszta

Pinter 1960-as darabjának szerepeit az elmúlt évtizedekben olyan sztárok játszották el, mint Jonathan Price, Colin Firth, Michael Gambon, Patrick Stewart és Kyle MacLachlan. A Radnóti Színpadán Pál Andrást (Mick), László Zsoltot (Aston) és Schneider Zoltánt (Davies) láthatja a közönség.

Radnóti Színház: A gondnok - olvasópróba / Fotó: Falus Kriszta

Radnóti Színház: A gondnok – olvasópróba / Fotó: Falus Kriszta

Díszlet-jelmez: Kálmán Eszter. Ügyelő: Kónya József. A rendező munkatársa: Hatvani Monika. Rendező: Alföldi Róbert. Bemutató: 2019. február 24.