Esznek-e a halottak epertortát? – A gyászról készített előadást gyerekeknek a Kolibri

2019 január 14. hétfő, 9:03

Rosemarie Eichinger osztrák szerző azonos című regényét Nádori Lídia fordítása alapján Szívós Károly alkalmazta színpadra, aki egyben a darab rendezője is. A főszerepben Grisnik Petra látható.

“Emma vagyok. Az apám sírásó, így sok időt töltök a temetőben. Még könyvet is vezetek a holtakról. Beszélgetek is velük. ’Boldog-e ön most, hogy megboldogult?’ – kérdezem. – ’Tényleg van szaga alulról az ibolyának?’”

Különlegesen szép történet egy lányról, akit az iskolában furcsának tartanak, és egy fiúról, akinek meghalt az ikertestvére. Igaz mese arról, amit elveszítettünk, és arról, amire rátalálhatunk. A kiskamaszoknak szóló előadásból az is kiderül, vajon esznek-e a halottak epertortát… – olvashatjuk az előadás ismertetőjében.

„A történet komoly dolgokról szól, mint a halál, a csonka család vagy egy szeretett személy elvesztése, de az előadás – ahogy a könyv is – megpróbálja nem a tragikus oldalát bemutatni ezeknek a dolgoknak, hanem előrenézve azt keresni, hogy milyen új élményeket, új emberi kapcsolatokat hozhat egy-egy ilyen élethelyzet” – mondta a rendező.

Az előadás további szereplői Fehér Dániel, Mészáros Tamás, Megyes Melinda, Török Ági és Szívós Károly. A dramaturg Horváth Péter, a báb- és jelmeztervező Orosz Klaudia.

Az Esznek-e a halottak epertortát? bemutatóját január 12-én tartották a Kolibri Fészekben.