Kútvölgyi Erzsébet, Murányi Tünde és Kálid Artúr is játszik a Pinceszínházban

2019 január 17. csütörtök, 8:14

Tom Ziegler: Grace és Gloria, valamint Balázs Ágnes: Meghallgatás című darabját mutatja be márciusban a Pinceszínház.

Kútvölgyi Erzsébet / Fotó: Polyák Attila, Színház.hu

Kútvölgyi Erzsébet / Fotó: Polyák Attila, Színház.hu

Tom Ziegler: Grace és Gloria

Hogyan adunk számot életünkről? Miért vagyunk ezen a világon? Nincs ember, akit ne foglalkoztatna ez a kérdés, hiszen életünk minden percében ott ólálkodik körülöttünk az elmúlás. Grace-t, az idős parasztasszonyt nemrég engedték ki a kórházból. Gondozója, a New York-ban nagy karriert befutott önkéntes szociális munkás, Gloria, mellette akar állni utolsó óráiban. Kettőjük megható történetét örökíti meg Tom Ziegler, az ismert amerikai író, miközben a néző önfeledten nevethet az élet abszurd helyzetein is. Egy érzelmekkel és humorral teli történetet lát a néző hitről, életről és halálról.

Grace szerepében Kútvölgyi Erzsébet látható, Gloriát Juhász Réka játssza. Súgó: Fitos Réka. Ügyelő: Bali V. Gergő. Rendezőasszisztens: Zakar Ági. Rendező: Méhes László. Bemutató: 2019. március 1.

Kálid Artúr és Murányi Tünde / Fotó: Pinceszínház

Kálid Artúr és Murányi Tünde / Fotó: Pinceszínház

Balázs Ágnes: Meghallgatás
Pszichokrimi egy részben

A Meghallgatás története Bogár Elláról, az ünnepelt színésznőről és Láng Leonárdról, a tehetséges, ám sikertelen színművészről szól. Együtt kezdték a pályát, huszonöt évig voltak házasok, a szakmai válsággal küzdő férfi egy kezdő színésznő miatt azonban elköltözött otthonról, magára hagyva az ötvenéves asszonyt. Egy évvel ezután egy szereplőválogatáson találkoznak újra, és amíg várakoznak, felszínre kerül negyedszázadnyi sérelem és öröm, gyilkos indulatok csapnak össze.

A párkapcsolati drámának induló színdarab fokozatosan alakul pszicho-krimivé, a nézők együtt nyomoznak Láng Leonárddal, és vele együtt rakják össze a darab szürreális valóságát. Az előadás végén mindenki felteheti a kérdést: ki felel mindazért, ami velünk történik az életünkben, milyen döntések vezethetnek az emberi kapcsolatok válságba jutásáért, és vajon mennyire vagyunk felelősek mi magunk a döntéseinkért. A humort sem nélkülöző színdarab őszinte szembenézésre késztet önmagunkkal…

Szereplők: Kc Látvány: Herman Anett, Pajor Patrícia. Rendező: Gáspár András. Bemutató: 2019. március 8.