Katona Chairity: Több mint száz jegyet ajánlottak fel a nézők

2019 január 17. csütörtök, 11:54

December végén zárult a Katona József Színház és a Republic Group közös kezdeményezése, a Katona Chairity. A program során bárki felajánlhatta meglévő színházjegyét, amit az oldalon regisztrált 30 év alatti fiatalok között soroltak ki. A kampány eredményei is bizonyították: nagy igény van a kultúrára az Y és Z generáció körében. Az akció során a Katona nézői több mint száz jegyet ajánlottak fel, melyeket a helyekre jelentkező mintegy ezer fiatal, diák között sorsoltak ki.

Két hét alatt 988 regisztráció érkezett a kampány idején. A kezdeményezés célja az volt, hogy mindamellett, hogy különböző generációk közötti interakciót indítson és közelítsen egymáshoz, az az azonnali döntéseket hozó, állandóan mozgásban élő 30 év alatti fiatalok is helyet nyerhessenek maguknak a nézőtéren. A kampány eredményei pedig bebizonyították, hogy a kultúra és színház iránti igény töretlen.

Az akció során a Katona nézői több mint száz jegyet ajánlottak fel, melyeket a helyekre jelentkező mintegy ezer fiatal, diák között sorsoltak ki.

A színház közönségének jelentős része tapasztalt „katonásokból” áll, akik tudják, hogy a darabok milyen értékkel bírnak. A projekthez csatlakozott Ónodi Eszter, Borbély Alexandra, Rujder Vivien, Tasnádi Bence, Szentesi Éva, Odett, Schoblocher Barbi, Kemény Zsófi, Vitáris Iván, az Ivan the Parazol énekese, illetve a Mary Popkids tagjai: Herrer Sári és Bártfalvi Sándor, Ott Anna, Stahl Barbi, és Nagy Kata is.