Ne most, drágám! – Ray Cooney vígjátékot mutat be a Madách Színház

2019 január 20. vasárnap, 10:00

Február elsején mutatják be Ray Cooney és John Chapman fergeteges vígjátékát, Cseke Péter rendezésében. Az előadást a RaM Colosseumban láthatják mások mellett Nagy Sándor és Szente Vajk főszereplésével.

Ray Cooney és John Chapman darabja korábban több mint másfél évtizeden át aratott nagy sikert a Madách Színházban, Szirtes Tamás rendezésében. Cseke Péter rendező és Németh Virág dramaturg most átdolgozta a darabot, és a végét is átírták némileg, így azoknak is érdemes lesz megnézni, akik a korábbi változaton nagyon jól szórakoztak. Az előadás díszletét Szlávik István, jelmezeit Kovács Yvette tervezte.

Ne most, drágám! próba / fotó: Madách Színház

Ezúttal Gilbert Bodley bőrébe Nagy Sándor bújik, Arnold Crouch-ot Szente Vajk alakítja, de színpadra lép Trecskó Zsófia, Tóth Angelika, Barabás Kiss Zoltán, Dobos Judit, Galbenisz Tomasz, Foki Veronika, Barát Attila és Ujszigeti Anna is.

A vígjátékok mesterének darabjában az elegáns londoni szőrmeszalonban Gilbert, az egyik társtulajdonos a hódítás reményében nercbundát készül ajándékozni Janienek, az egzotikus szépségnek. Tervének egy akadálya van, mégpedig Janie férje, aki feltehetőleg gyanakodna, ha felesége egy tízezer fontos bundában állítana haza. A nőügyekben páratlanul találékony Gilbert beindítja a megoldás gépezetét, aminek következtében elképesztő események kezdik gyors ütemben követni egymást…

A szerzőpárosból Ray Cooney régi ismerős. Páratlan páros című vígjátéka több évtizede éve van műsoron a Madách Színházban. Neve garancia a felszabadult vidámságra.

Forrás: Madách Színház, Színház.org