200. előadásához ér a Bánya-trilógia a Pinceszínházban

2019 január 26. szombat, 14:38

200. előadásához ér január 26-án szombaton este Székely Csaba Budapesten játszott Bánya-trilógiája, ráadásul pont az első résszel, a Pinceszínház műsorán szereplő Bányavirággal.

Epres Attila, Kaszás Gergő / Bányavirág

Epres Attila, Kaszás Gergő / Bányavirág

Székely Csaba mára már-már klasszikusnak számító három részes Erdély-komédiája budapesti hódító útja a Pinceszínházban kezdődött, a Bányavirág premierjét 2012. március 2-án tartották, az előadást azóta, lassan hetedik éve folyamatosan telt házak előtt játsszák. A következő két részt (Bányavíz, Bányavakság) a Szkéne Színház mutatta be, ezek az előadáson szintén töretlenül műsoron szerepelnek ott.

Tóth József, Eke Angéla / Bányavíz

Tóth József, Eke Angéla / Bányavíz

Míg a Bányavirág témája az alkoholizmus, a munkanélküliség és az ezekből fakadó öngyilkosság, a folytatásban a politikai korrupció és az idegengyűlölet gondolata köré szerveződik a rengeteg humorral teli történet.

Mindhárom produkciót Csizmadia Tibor állította színpadra. Kaszás Gergő, Bozó Andrea és Tóth József az összes előadásban szerepel, Eke Angéla és Epres Attila kettő-kettőben, Vándor Éva és Ágoston Péter pedig egy-egy részben kelti életre Székely Csaba karaktereit.

Bozó Andrea / Bányavakság

Bozó Andrea / Bányavakság

A Pinceszínház január 26-ai Bányavirág előadására a jegyek szinte már teljesen elkeltek, a februári ás márciusi időpontokra a Pinceszínház honlapján keresztül válthatók.