Új sorozat indít az Átrium – Magyar tudósokat kérdez Vecsei H. Miklós

2019 január 28. hétfő, 7:43

A havi rendszerességgel jelentkező Marslakók című tudománynépszerűsítő talkshow-ban egy-egy világhírű, nemzetközi elismertségű magyar tudóst látnak vendégül, akiket Vecsei H. Miklós faggat kutatói karakterükről, munkásságukról, mindennapjaikról. Az első epizód március 20-án lesz látható, a vendég Barabási Albert-László hálózatkutató lesz.

Szatory Dávid, Mucsi Zoltán / Átrium: 12 dühös ember / Fotó: Mészáros Csaba

Szatory Dávid, Mucsi Zoltán / Átrium: 12 dühös ember / Fotó: Mészáros Csaba

A színházi előadások sorát márciusban Molnár Ferenc Egy, kettő, három című darabja indítja (1-jén kétszer). Az Átrium utolsó bemutatója, a 12 dühös ember három alkalommal kerül színre (10-én és 17-én kétszer). Ugyancsak három előadást játszanak az Igenis, miniszterelnök úr! (19-én, 21-én, 22-én), a Chicago (23-án kétszer és 25-én) és a Pintér Béla és Társulata Kaisers TV, Ungarn (2-án és 3-án ) című előadásából.

Molnár Piroska, Lázár Kati / Átrium: A Krakken művelet / Fotó: Mészáros Csaba

Molnár Piroska, Lázár Kati / Átrium: A Krakken művelet / Fotó: Mészáros Csaba

Két-két alkalommal kerül műsorra Yasmina Reza házassági komédiája, Az öldöklés istene (6-án és 26-án), a Hernádi Judit többszörösen díjazott főszereplésével látható A félelem megeszi a lelket (18-án és 30-án), a Bodó Viktor rendezte korrupciós pszicho-thriller-krimi-komdédia, A Krakken művelet (9-én kétszer), a Duda Éva Társulat és a Budapesti Operettszínház Frida című produkciója (4-én és 5-én), valamint Pintér Béla Titkaink című előadása (7-én és 8-án).

Az Őrült Nők Ketrece egymás után ötször kerül színre (11-től 13-ig esténként, 15-én délután, 16-án este) a hónapban. A Vaknyugat március 31-én lesz látható. Az Így szerettek ők című felolvasószínházi sorozatban Krúdy Gyula életét dolgozzák fel Gyabronka József és Járó Zsuzsa szereplésével, az előadást március 27-én mutatják be. A Krizshow-ban 29-én Krizsó Szilvia vendégei Kepes András író, újságíró, egykori televíziós szerkesztő, műsorvezető, riporter, illetve Korda György és Balázs Klári bridzsszakértő táncdalénekes-duó lesznek. A Mentőcsónakban e hónapban Cigány magyar és a Szociopoly két-két alkalommal lesz műsoron, de láthatják a Menekülj okosan!-t és a Megáll az időt is.