“Az a te szerencséd, hogy jó a társulatod” – Jó kérdés a K:antinban

2019 február 07. csütörtök, 8:31

Veiszer Alinda következő vendégei Göttinger Pál, Kováts Adél és Molnár Áron (noÁr) lesznek február 12-én.

Göttinger Pál, Kováts Adél, Molnár Áron

Göttinger Pál, Kováts Adél, Molnár Áron

A Színházi Társaság és a Színház folyóirat sorozatának következő beszélgetéséhez Spiró György Az imposztor című drámájából kölcsönözték a címet. De mitől jó egy társulat? Mennyi idő alatt érik össze egy társulat, és mitől bomolhat meg az egység? Ki tud társulatot vezetni? Hogyan válnak csapattá az egyetlen produkcióra szövetkezők? Kötöttség-e a társulati lét, és szabadság-e a szabadúszás? Van-e hátránya a társulatnak és előnye a szabadcsapatoknak?

Felbomolhat-e rövid vagy középtávon a magyar színházra jellemző társulati rendszer? A gazdasági környezet milyen hatással van a társulatokra és a szabadúszókra? Hogyan vállal közéleti szerepet egy művész, ha társulati tag, és hogyan, ha szabadúszó? Milyen ügyekben áll(hat) ki egy társulat vagy egy színház kollektíven, és kinek a nevében nyilatkozhat meg egy független alkotó?

Az izgalmas témákról február 12-én 17 órától Göttinger Pál, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház főrendezője, Kováts Adél színművész, a Radnóti Színház igazgatója és Molnár Áron (noÁr) színművész beszélget a Katona József Színház K:antinjában. A beszélgetés vezetője szokás szerint Veiszer Alinda.

A program ezúttal is ingyenes, támogatója az NKA és az MMA.