Call girl, a túlélés története – Monodráma Mészáros Piroskával a Mozsár Műhelyben

2019 február 11. hétfő, 7:00

Egy színésznő – történetesen Mészáros Piroska – mikor épp szabadúszó és láthatóan nem olyan ritmusban kapja a feladatokat, hogy abból meg tudjon élni, belép egy multinacionális cég ajtaján.

Mivel három nyelven beszél, empatikus és alkalmazkodó, azonnal felveszik. Közben mégis megérkezik egy színházi feladat… A Mozsár Műhelyben a Manna támogatásával létrejött Call Girl című előadás valós történet, színházba ágyazva.

Mészáros Piroska / Fotó: Sín Olivér

Mészáros Piroska két évvel ezelőtt kezdte el írni a rövidesen bemutatásra kerülő monodráma szövegkönyvét Boronkay Soma dramaturggal. A színházi előadás létrehozására a Független Színművészetért Alapítvány pályázatán nyerte el a lehetőséget az írópáros, végül a Manna támogatásával, Spáh Dávid rendezésében kerül a nézők elé a rendhagyó történet.

Mészáros Piroska, Spáh Dávid, Boronkay Soma / Fotó: Sín Olivér

Mészáros Piroska így mesél az előadás születéséről:

2017 nyarán egyszerre dolgoztam a Call centerben, és közben forgattam a Tömény történelemben. Gryllus Dorkával együtt voltunk a sminkben, meséltem neki, hogy multizom, és hogy a hétvégén volt egy lézerharcos csapatépítés, anekdotáztam, és Dorka mondta, hogy ez olyan vicces, miért nem írok multis élményeimről egy darabot.

Mészáros Piroska / Fotó: Sín Olivér

Sosem gondoltam volna, hogy én egyszer egyedül fogok játszani, mert számomra ez a szakma mindig közösségi lesz. Boronkay Somával az elmúlt másfél évben nagyon sok időt töltöttünk a darab megírásával. Majd Spáh Dáviddal együtt hármasban, végül ebben a munkában is meglett az a közösségi élményem, amire vágyom a színházban. Nagyon hálás vagyok a bizalmukért. Az elkészült darab szövege is a hármunk munkájának a gyümölcse, és szinte minden szó igaz. És egy csomószor akkor is igaz, ha hihetetlennek tűnik.

Spáh Dávid, Ódor Kristóf / Fotó: Sín Olivér

A darab a filmes Spáh Dávid első színpadi rendezése, és természetesen szerepet kapnak benne a mozgóképes elemek is. A főhősnő kollégáit, főnökeit, barátait vetített képkockákról ismerhetik majd meg a nézők. Nem is akármilyen névsor a további szereplők listája: Zsótér Sándor, Petrik Andrea, Téby Zita, Ódor Kristóf is közreműködik a produkcióban. Ódor Kristóf a rendező ötletének köszönhetően ráadásul szint teljesen ruha nélkül állt a kamerák elé, egy testére festett öltönyben.

A különleges látványvilágú, hangulatú és rendhagyó, mai történtet feldolgozó darabot február 14-én mutatják be a Mozsár Műhelyben.

Boronkay Soma, Mészáros Piroska, Petrik Andrea, Zsótér Sándor, Téby Zita / Fotó: Sín Olivér

Call Girl

Előadja: Mészáros Piroska
Írta: Mészáros Piroska és Boronkay Soma
Dramaturg: Boronkay Soma
Zeneszerző: Szöllősi János
Jelmez: Butor Kriszta
Koreográfia: Simányi Zsuzsanna
Videótervezés: Karcis Gábor
Fénytervezés: Balázs Krisztián
Videók: Nemes Oresztész, Spáh Károly, Nemes Fruzsina
Rendezőasszisztens: Kovács Zsuzsanna
Produkciós vezető: Gáspár Anna
Rendező: Spáh Dávid

Helyszín: Mozsár Műhely (1065 Budapest, Nagymező utca 21.)
Bemutató: 2019. február 14. 19:30