A Radnótiban mutatkozik be az Alapítvány a Magyar Színházakért

2019 február 16. szombat, 14:02

Az Alapítvány a Magyar Színházakért első alkalommal rendezi meg fundraising estjét, melynek a Radnóti Színház ad otthont március 12-én 19 órától. A különleges, kifejezetten erre az alkalomra összeállított programban a stand-up, legendás színházi történetek, rögzített előadásokból vetítés, pódiumbeszélgetés és improvizációs játék is teret kap neves színészek előadásában. Az esten sor kerül az Alapítvány művészeti díjának átadására is.

Fotó: Radnóti Színház

Fotó: Radnóti Színház

A közönség – egy rövid beszámoló révén – betekintést kap az Alapítvány tevékenységébe. Az Alapítvány a Magyar Színházakért szervezet célja a magyar színházi kultúra és tradíció megőrzése, fejlesztése és megörökítése. Az Alapítvány támogatást nyújt ahhoz, hogy a színházak céljaiknak és rangjuknak megfelelően tudjanak működni. Az Alapítvány fő tevékenységei közé tartozik a színházi előadásokról felvételek készítése, továbbá színházi (hiány)szakmák képzésének támogatása, ösztöndíjak nyújtása fiatal színészeknek és rendezőknek, valamint színházi produkciók, projektek támogatása. Az Alapítvány kizárólag magánmecenatúra segítségével valósítja meg céljait, a felvételek értékesítéséből befolyt összegből a közhasznú tevékenységét finanszírozza.

Az Alapítvány a Magyar Színházakért estje két, egyenként 40 perces „felvonásból” áll. Az exkluzív est háziasszonya Kováts Adél, a Radnóti Színház színész-igazgatója, a produkcióban közreműködnek: Cseke Péter, Fesztbaum Béla, Jordán Tamás, Mácsai Pál, Máté Gábor, Oberfrank Pál és a Radnóti Színház színészei.

A programot követően az állófogadáson az estre jegyet váltóknak lehetőségük lesz a jelen lévő színigazgatókkal és színművészekkel kötetlenül beszélgetni.

Jegyeket foglalni Oláh Andreánál az alábbi elérhetőségen lehet 5.000 és 10.000 ft-os áron: olah.andrea@szinhazakert.hu