Hurok – Ősbemutató a Jurányiban Bagossy László rendezésében

2019 február 18. hétfő, 8:38

Először Puzzle címmel írt darabot Kerékgyártó István, majd ebből készült a szerző Hurok című regénye.

Gombó Viola Lotti, Mészáros Máté, Kerékgyártó István

Bagossy László a darabnak a Stuttgarti Theater tri-bühnében rendezett német nyelvű előadásában a regényből is beemelt részeket. Annak az előadásnak a szövege alapján készült ez a magyarországi ősbemutató.

Járó Zsuzsa, Mészáros Máté, Dékány Barnabás

Az előadás kegyetlenül éles reflektorfénnyel pásztázza a magyar társadalom szinte teljes keresztmetszetét, a minisztertől a drogos fiúig, a nagyvállalati vezérigazgatótól a bolti eladóig.

Bagossy László, Kákonyi Árpád

A történet mintázata régről ismert, Arthur Schnitzler a huszadik század fordulóján írt Körtáncának szerkezetét eleveníti fel a szerző, de míg ott a történet továbblendítője az erotika, a szexuális aktus, – a társadalom különféle bugyraiból újabb és újabb csábítók és elcsábítottak tűnnek föl – addig a Hurokban napjaink emberének alávetettsége, kiszolgáltatottsága mozgatja a történetet.

A megalázottból a következő jelenetben megalázó lesz, aki éppoly kegyetlenül kínozza áldozatát, ahogy őt kínozta nemrég valaki, akinek ez hatalmában állt. És persze mindenütt ott a pénz, az anyagi haszon, a mohóság. Fájóan hiányzik viszont a szolidaritás, az irgalom, és ahol ez mégis megjelenik, ott…de ez, kiderül az előadásból.

Rába Roland

Szereplők:
MÉSZÁROS MÁTÉ, DEBRECZENY CSABA, JÁRÓ ZSUZSA, NAGY DÁNIEL VIKTOR, EPRES ATTILA, RÁBA ROLAND, GOMBÓ VIOLA LOTTI, DÉKÁNY BARNABÁS
A csembalónál – KÁKONYI ÁRPÁD/Lengyel Zoltán

Szerző: Kerékgyártó István
Dramaturg: Bagossy László
Látvány: Bagossy Levente/Virág Vivien
Zenei vezető: Kákonyi Árpád
Rendező munkatársa: Szakács Zsuzsa

Producer: Orlai Tibor

Rendező: Bagossy László

IDŐPONT(OK):

2019. 02. 23. 19:00 – Jegyrendelés 
2019. 02. 24. 19:00 – Jegyrendelés 
2019. 02. 25. 19:00 – Jegyrendelés 
2019. 03. 11. 17:00 – Jegyrendelés