Itt és Most: új színház- és ifjúsági klub várja a fiatalokat a Ferencvárosban

2019 február 19. kedd, 21:10

Háromnapos fesztivállal kezdte meg működését a Ráday utca 18. szám alatt január 25-én megnyílt színház- és ifjúsági klub, amely hetedikként csatlakozott a IX. kerületi közösségi terekhez. Az Itt és Most Társulat improvizációs előadásokkal, színjátszó tréningekkel és tehetségkutatással színesíti a diákság életét.

Az improvizációs technikák elsajátítása feltölt minket, fejleszti készségeinket és szebbé teszi mindennapjainkat – kezdte köszöntőjét Szőke Gábor, a társulat operatív vezetője, amit Varju Nándor szakmai főnök azzal egészített ki: ha gyakoroljuk az “imprózást”, az életben is jobban megálljuk a helyünket.

– Az improvizációs gyakorlatok lényege, hogy előhozza a mindenkiben ott szunnyadó gyermeki, játékos ént, ennek pedig személyiség- és közösségfejlesztő hatása van – mesélt a műfaj pozitívumairól Szőke Gábor.
Az Itt és Most Művészeti Alapítvány azzal a céllal pályázta meg az egykori DocuArt mozinak otthont adó Ráday utca 18. alatti helyiség bérleti jogát, hogy számos társszervezettel együttműködve kulturális programközpontot teremtsen a környzezettudatosság és a közös játék jegyében.

Ferencváros új közösségi tere háromnapos ingyenes nyitófesztivállal mutatkozott be, melyben szerepet kapott improvizációs kurzus, zenés népmesejáték, társasjáték-foglalkozás, színházi előadás, valamint egyik fontos partnerük, a Fiatal Írók Szövetségének estje is.

Bácskai János polgármester nyitóbeszédében hangsúlyozta: fontos, hogy felnőttként se felejtsünk el játszani, majd hozzátette, az önkormányzat mindig is támogatni fogja a civilek közösségépítő munkáját.

Forrás: Ferencváros lapja