A Fővárosi Nagycirkuszban tartják a MITEM nyitóelőadását

2019 február 21. csütörtök, 9:06

Szlava Polunyin előadásával nyílik a Madách Nemzetközi Színházi Találkozó, amelyet április 11. és május 5. között rendeznek meg Budapesten.

Slava's SnowShow - Szlava Polunyin előadása / Fotó: Anna Mou, GAAP

Slava’s SnowShow – Szlava Polunyin előadása / Fotó: Anna Mou, GAAP

A Fővárosi Nagycirkuszban látható nyitóelőadás 25 éve járja a világot és olyan életfilozófiát mutat, amely a közönséget gyermeki szinten szabadítja fel – fogalmazott Kulcsár Edit, a rendezvénysorozat főszervezője az M1 aktuális csatornán. Hozzátette: a fesztivál idei mottójával – “Őrjöngő röptünk, mondd, hová vezet?” – szeretnék felhívni a figyelmet Madách Imre drámaíróra. A rendezvény kertén belül Az ember tragédiája is látható lesz.

A fesztiválon többek között a Berliner Ensemble Tennessee Williams A vágy villamosa, a lisszaboni Companhia Joao García Miguel Bernarda Alba háza című művét lehet majd megtekinteni, Kazahsztánból pedig a Korkut legendája érkezik. A komáromi Jókai Színház A félkegyelmű című produkciót mutatja be, a Nemzeti Színház előadásai közül pedig például a Tartuffe és a Meggyeskert lesz látható.

Tizenhárom országból 23 előadás érkezik a MITEM-re. Jegyeket a mitem.hu oldalon vagy a Nemzeti Színház pénztárában lehet venni. Az érvényes diákigazolvánnyal rendelkezők kedvezményes jegyet vásárolhatnak – jegyezte meg a főszervező.

Forrás: MTI, Színház.org